НОВИНИ ПЛЮС

13.01.2010

Виборчі суди

У Вищому адміністративному суді втрачено гербову печатку. Про це повідомив через публікацію в «Урядовому кур’єрі» перший заступник голови ВАСУ Микола Сірош. Відповідно до оголошення, печатка визнається недійсною, передають «Українські новини».

Нагадаємо, у ВАСУ через колізію із призначенням нового керівника зараз фактично двоє голів — Сірош і Олександр Пасенюк, попередній голова. Пасенюк уже заявив, що печатка ціла і знаходиться в нього, а оголошення про втрату є провокативним.

* * *

Вищий адміністративний суд скасував рішення про задоволення позову Юлії Тимошенко до Віктора Ющенка. Як повідомила заступник глави секретаріату Президента Марина Ставнійчук, ВАСУ переглянув в апеляційному порядку рішення Київського апеляційного адміністративного суду від 6 січня, яким було задоволено позов Тимошенко до Ющенка про визнання недостовірними заяв Ющенка щодо володіння Прем’єркою найбільшою офшорною компанією на Кіпрі.

* * *

Окружний адміністративний суд Києва зобов’язав міністра внутрішніх справ Юрія Луценка утриматися від агітації в робочий час. Суд визнав протиправною агітацію Луценка 4 січня на користь Тимошенко в приміщенні Черкаського драмтеатру серед працівників МВС.

Виборчі злочини у статистиці

За фактами порушення виборчого законодавства вже порушено 20 кримінальних справ. Про це йдеться в повідомленні Департаменту зв’язків з громадськістю МВС.

Із 19 жовтня до 11 січня до органів внутрішніх справ із 24 регіонів надійшло 154 повідомлення про події. Серед інцидентів найбільше зафіксовано хуліганських проявів — 67, фактів виявлення агітаційних матеріалів, надрукованих із порушенням законодавства, — 27. Із заявлених порушень вагому частку становлять крадіжки, пограбування, розбійні напади — 21. Також задокументовано вісім випадків втрати (крадіжки) печатки, вісім повідомлень про підкуп виборців.

У Харкові трамваї вийшли на маршрути. Частково

Обіцянка співробітників харківського КП «Міськелектротранс» боротися за власну заробітну плату до переможного кінця була порушена водіями Салтівського трамвайного депо. Учора вранці вони таки вивели на маршрути 70 відсотків машин, тому мешканці трьох районів міста змогли бодай частково скористатися послугами електротраспорту. Водночас водії Жовтневого трамвайного і двох тролейбусних депо й надалі продовжують акцію протесту.

Як повідомив на прес–конференції мер Михайло Добкін, проблеми транспортників не залишилися без уваги міської влади: міськрада вже переказала на рахунок держказначейства 22 млн. 100 тис. грн., якими буде погашено борг «Міськелектротрансу» із зарплат за п’ять місяців минулого року. Ще 6 млн. передбачено на виплату зарплати за січень. При цьому Добкін назвав страйк «нечесною та некрасивою грою», влаштованою на чиєсь замовлення.