ФУТБОЛЬНА МОЗАЇКА

13.01.2010

Україна

Позавчора колишнього головного тренера «Оболоні» Юрія Максимова представили гравцям криворізького «Кривбасу» як нового наставника. Уже завтра Максимов разом із командою вилітає до Туреччини на перший тренувальний збір.

За іронією долі, саме в день представлення Максимова святкував 50–й день народження Олег Таран — тепер уже колишній головний тренер криворізької команди. Саме він очолював знекровлений «Кривбас» у першій половині чемпіонату, так і не піднявши команду з останнього місця в турнірній таблиці.

* * *

Півзахисник київського «Динамо» Сергій Кравченко позавчора підписав 4–річний контракт із «Дніпром». Найвдаліший період у кар’єрі Кравченко провів у «Ворсклі», де з 2005 по 2008 роки став лідером команди та отримував виклики до національної збірної України. У 2009 році гравець перейшов до «Динамо», але не зміг закріпитися в основному складі «біло–синіх». «Мене запрошували в кілька клубів, але найконкретніші та найпереконливіші умови запропонували у Дніпропетровську», — говорить Кравченко.

Очікується, що незабаром контракт із «Дніпром» підпише ще один екс–динамівець — оборонець Віталій Мандзюк.

Англія

Із приходом Роберто Манчіні «Манчестер Сіті» перемагає в чемпіонаті вчетверте поспіль. Позавчора ввечері головним творцем успіху «городян» став аргентинський нападник Карлос Тевес — за свій клуб у цьому сезоні він відзначився вже 12 разів.

Прем’єр–ліга. 21–й тур. «Манчестер Сіті» — «Блекберн» — 4:1 (Тевес, 7, 49, 90; Річардс, 40 — Педерсен, 71).

Лідери: «Челсі» — 45 (20 матчів), «МЮ» — 44, «Арсенал» — 42 (20), «Ман. Сіті» — 38 (20), «Тоттенхем» — 37 (20).

Африка

Кубок африканських націй (Ангола). Група А. 1–й тур. Малаві — Алжир — 3:0.

Турнірне становище: Малаві — 3, Малі, Ангола — 1, Алжир — 0.

Група В. Кот–д’Івуар — Буркіна–Фасо — 0:0.