НОВИНИ ПЛЮС

12.01.2010

Співпраця кандидатів

Кандидати на пост президента Анатолій Гриценко, Сергій Тігіпко та Арсеній Яценюк домовилися про об’єднання зусиль для об’єктивного і чесного підрахунку голосів.

«Є домовленість із Тігіпком і Яценюком, — повідомив в інтерв’ю УНІАН Гриценко, — про те, що у день голосування, залежно від того, чий представник за жеребкуванням потрапив на ту чи іншу дільницю, кожен із нас зорієнтує своїх представників у дільничних комісіях і спостерігачів на те, щоб максимально сприяти об’єктивному, чесному підрахунку голосів — щоб результати волевиявлення не були спотворені».

Підтримка старійшин

Старійшини тернопільського Народного руху провели віче на підтримку на президентських виборах Віктора Ющенка та закликали зробити це усіх людей доброї волі. Вони заявили про своє відмежування від позиції Центрального проводу НРУ та керівників Тернопільської крайової організації партії, які підтримують Юлію Тимошенко, зазначивши, що сама ідеологія БЮТ суперечить ідеології Руху і що позиція керівництва крайової організації має підтримку лише в кількох районних та у менш як третини членів — міської. «Єдиним кандидатом на пост Президента України, який відстоює національні інтереси, демократичні цінності та європейський курс, є Віктор Ющенко. Незважаючи на його помилки і прорахунки, він співрозмірний постаті Івана Мазепи, що підтверджують його теперішні наміри та дії, його непохитна позиція в складний для України час», — йдеться в резолюції віча.

Медведчук повертається у політику

Віктор Медведчук сам ухвалить рішення, на якій посаді йому працювати при новій владі. Про це він заявив в інтерв’ю журналу «Профіль».

Відповідаючи на запитання про повернення у політику, екс–глава СДПУ(о) сказав: «Дехто вважає, що я з неї і не йшов», а рішення йти в політику він прийняв ще більше десяти років тому.

Кому продали «ІСД»

Кінцевими покупцями 50%+2 акції української корпорації «Індустріальний союз Донбасу» є акціонери російської «Євраз груп». Про це йдеться в огляді аналітиків UniCredit, про який повідомляє агентство «Інтерфакс–Україна». «Ми вважаємо, що Олександр Катунін (власник швейцарського трейдера Carbofer, екс–співвласник «Євраза», який очолює консорціум з купівлі «ІСД») і його партнери є посередниками в даній угоді з огляду на її масштаб», — пишуть аналітики. Угода може бути досить вигідною для власника «Євраза» Романа Абрамовича, який уже володіє низкою металургійних активів в Україні.

Як повідомлялося, Катунін купує «ІСД» разом із групою фінансових інвесторів за участю російського «Внєшекономбанку». Власниками 49,99% акцій «ІСД» залишаються Сергій Тарута та Олег Мкртчан, тоді як зі складу акціонерів у рамках операції виходить радник Прем’єр–міністра України Віталій Гайдук (він, за неофіційними даними, володіє 20% компанії).