У клінчі

12.01.2010
У клінчі

Затриманий «месник» у райвідділі міліції.

Минулої суботи, приблизно о п’ятій ранку, на головній вулиці Луганська «пов’язали» депутата міської ради Арсена Клінчаєва. У ніч на 9 січня «регіонал» разом зі своєю співмешканкою займався тим, що їздив по Луганську й «розстрілював» фарбою ворожі — переважно тимошенківські — бігборди. «Зброєю» були колби електричних лампочок, наповнені фарбою. От на цьому «пейнтболі» міліція Клінчаєва й застукала. З переляку «польовий командир» почав просто в машині трощити докази.

Сам Арсен Степанович, точніше, прес–служба обласного осередку Партії регіонів із посиланням на нього, стверджує, що проводили затримання невідомі люди в цивільному, попередньо «підрізавши» на невідомій машині авто, в якому знаходився депутат: «Люди в цивільному, що вийшли з автомобіля, накинулися на Клінчаєва, який змушений був чинити опір нападникам. Під час інциденту депутат міської ради отримав численні забої й гематоми, а також струс головного мозку. Пізніше з’ясувалося, що нападники є співробітниками Управління МВС України в Луганській області».

Представники ж названої структури запевняють, що затриманням керував майор міліції у відповідному однострої. На відміну від клінчаєвських однопартійців, які в діях міліції побачили перед­виборчу провокацію, правоохоронці кажуть, що затримали депутата «на гарячому»: темпераментний народний обранець чинив дії, які мають усі ознаки хуліганства. Опір депутата при затриманні міліціонери не заперечують, однак уточнюють: полягав він, в основному, в демонстрації депутатського посвідчення, брудній лайці та обіцянках усіляких негараздів у найближчому майбутньому.

Переконавшись, що мандат не справив на «кривдників» належного враження, затриманий поміняв тактику. Заявивши, що почувається зле, він зажадав побачення з лікарями 2–ї міської лікарні. Там його оглянули, однак жодних подряпин не виявили. Тоді Клінчаєв запросився до лікарні №3. Тут його так само порадували: проблем зі здоров’ям — жодних. І ображений народний обранець передислокувався до міської лікарні №1. Під кінець йому робили томограму в обласній клінічній лікарні. Струсу в голові «біло–блакитного» повітового політика медицина не зафіксувала.

У лікарні Арсена розшукала знімальна група Центру громадських зв’язків ГУ МВС у Луганській області. «Месникові» повідомили, що затримані разом із ним подільники (водій таксі та співмешканка) «здали» його з усіма тельбухами.

Але більш цікавою видається поява в лікарні Леоніда Фесенка, народного депутата від Партії регіонів та екс–голови Луганського апеляційного суду. От такі сили кинула партія на захист дрібного хулігана. Хоча, не виключено, колега–юрист просто приїхав заткнути рота некерованому соратнику.

Дехто висловлює сумніви, чи не було затримання цього «бійця партії» спланованою провокацією «помаранчевих» (тепер — «біло–сердешних»). Але варто нагадати, що раніше хуліган Клінчаєв сам устрявав і в не такі оказії. Скандальний українофоб у 2006 році уславився навіть бійками в сесійній залі Верховної Ради з незаконним проникненням туди. Також відомо, що в 2006–му Клінчаєв мало не задавив на своєму авто лідера обласної «НСНУ» Андрія Нєдовєсова, а за рік перетворив виставковий зал обласної Спілки художників на «Музей жертв оранжевої революції» і з боями встановив камінь нібито на місці майбутнього пам’ятника жертвам ОУН–УПА на Луганщині.

Наразі прокуратура відмовляється порушувати кримінальну справу проти «пейнтболіста» Клінчаєва. Мовляв, нехай постраждалі спочатку підрахують завдані ним збитки...