Зимова міграція Ворони

12.01.2010

Нарешті закінчилась епопея з пошуком нової команди для Андрія Вороніна. Відтепер форвард, який має солідний досвід виступів у провідних чемпіонатах Західної Європи, захищатиме кольори московського «Динамо». Із динамівцями Воронін підписав трудову угоду на три роки. Росіяни сплатили англійському «Ліверпулю», на контракті з яким із 2007–го перебував колишній одесит, два мільйони євро.

Сам гравець говорить, що варіант переїзду до «біло–синьої» московської команди виник наприкінці грудня. Серед зацікавлених у послугах Ворони фігурували ще кілька клубів, зокрема виділялися німецька «Герта», де Андрій грав в оренді в минулому чемпіонаті, та французький «Марсель». «На приголомшливу атмосферу, яка панує на стадіонах Німеччини чи Англії, в Росії я не очікую. Інших проблем для себе тут узагалі не вбачаю», — говорить новоспечений динамівець.

А поки один гравець української збірної готується перевозити речі до Москви, інший ніяк не може цього досягнути. Здавалося, що справа з переходом півзахисника київського «Динамо» Олександра Алієва до московського «Локомотива» от–от має вирішитись. Уже й усна домовленість між керівництвом команд була, і сам гравець бажав змінити прописку, і медогляд серед «паровозів» проходив. Однак на першому в цьому році тренуванні «Локо» Алієв не з’явився — сторони не зійшлися в ціні нападника. Ігор Суркіс просив аж 8 млн. євро плюс 20 відсотків прав на гравця. Офіційна інтернет–сторінка київського «Динамо» навела слова Олександра про те, що він і надалі залишатиметься в складі чемпіона України.

«На словах президент і тренер москвичів хотіли мене бачити у своїй команді, але коли справа дійшла до підписання контракту почалися якісь проблеми», — свідчить Алієв. І запевняє, що боротиметься за місце в «основі» свого нинішнього клубу.

 

А ТИМ ЧАСОМ...

Донецький «Металург» поповнився досвідченим виконавцем: тепер за команду «Індустріального союзу Донбасу» виступатиме 25–річний півзахисник збірної Болгарії Чавдар Янков. Контракт з «МД» розрахований на два роки. Останнім часом Чавдар виступав на правах оренди за німецький «Дуйсбург», а «метадонам» обійшовся у 750 тис. євро. Ці гроші отримає «Ганновер», який володів правами на футболіста.