НОВИНИ ПЛЮС

09.01.2010

Юля не допустить фальсифікацій

Юлія Тимошенко не допустить фальсифікацій під час президентських виборів і зробить усе, щоб вони були демократичними і прозорими. Про це Прем’єр–міністр заявила на зустрічі з Головою місії ОБСЄ зі спостереження за виборами Президента України Хайді Таліавіні. Як повідомляє прес–служба Кабміну, Тимошенко розповіла, що опозиція та частина ЦВК, підконтрольна Партії Регіонів та Віктору Януковичу, зараз намагаються втілити в життя технології фальсифікацій, які використовувалися під час президентських виборів у 2004 році. Зокрема, йдеться про рішення ЦВК, яке передбачає можливість голосування вдома без будь–якого документального підтвердження про нездатність виборця пересуватись самостійно.

Позиція Заходу щодо виборів

Німеччина, Франція та Велика Британія не підтримують жодного кандидата на виборах президента України. Відповідну заяву озвучили у четвер на зустрічі статс–секретарів міністерств закордонних справ трьох країн, що відбулася в Парижі. Як повідомляє «Німецька хвиля», статс–секретар з європейських справ МЗС Франції П’єр Лелуш зазначив, що «для стабільності континенту» дуже важливо, аби Україна була загалом економічно сильною та демократичною державою, яка підтримує «мирні відносини з Росією».

Ющенко до виборів презентує книгу

Перебуваючи у Львові, Президент Віктор Ющенко повідомив журналістам, що найближчими днями відбудеться презентація його книги, де він зібрав свої найкращі промови з найважливіших стратегічних питань сьогодення. Також, за словами Ющенка, наступного тижня запланована його підсумкова прес–конференція. Президент візьме участь у гала–концерті, який організовує українське козацтво, і відвідає низку регіонів.