Переговори без кінця і... без початку?

05.01.2010

Штаб Віктора Ющенка проводить переговори про висунення єдиного кандидата від національно–демократичних сил на посаду Президента. «Такі переговори ведуться, і думаю, що завершальний тиждень перед виборами буде ключовим у цих переговорах», — сказав глава держави вже після Нового року під час поїздки до Моршина (Львівщина). За його словами, домовленість шукається з четвіркою кандидатів: Анатолієм Гриценком, Юрієм Костенком, Арсенієм Яценюком та Олегом Тягнибоком.

Ющенко відзначив, що багато хто з учасників веде свою кампанію з перспективою на майбутні місцеві вибори. Саме тому ці кандидати не можуть зарано заявити про свою підтримку того чи іншого політика на виборах. На думку чинного глави держави, для нього є ключовим перший тур. «Янукович не буде Президентом, якщо я вийду в другий тур, то я обов’язково здобуду перемогу над ним», — цитує Ющенка «Інтерфакс–Україна».

Інформацію про переговори підтвердив голова Донецького обласного штабу Ющенка Антон Клименко. За його словами, вирішальна фаза перемовин пройде перед Різдвом, «щоб усе ж таки більша частина «помаранчевого» електорату мала свого єдиного кандидата».

Водночас з іншого боку переговорного столу інформацію про консультації заперечують. Анатолій Гриценко заявив, що «переговорів з ним (Ющенком) і його штабом не було, немає і не буде щодо об’єднання». Лідер «Фронту змін» Арсеній Яценюк каже, що не збирається знімати свою кандидатуру на користь будь–якого іншого кандидата. Він відзначив, що готовий проводити переговори лише з одного приводу — якщо хтось хоче зняти свою кандидатуру на його підтримку. А голова ВО «Свобода» Олег Тягнибок відзначив, що спілкувався з Віктором Ющенко взагалі ще п’ять років тому. На його думку, заява глави держави — «спроби підняти свій рейтинг» наприкінці кампанії.

У відповідь на це Віктор Ющенко вчора сказав, що переговори веде не він особисто. А представники його команди.