ФУТБОЛ

05.01.2010

Англія

Упродовж дев’яти днів представники прем’єр–ліги були змушені провести по три поєдинки. «Нон–стоп», який на новорічні свята влаштовує для вболівальників англійська федерація, спонукає наставників клубів активніше залучати молоді резерви. Відтак 1/32 фіналу Кубка Англії, коли в боротьбу включаються представники «еліти», — справжній іспит для підростаючого покоління. Юні таланти «Манчестер юнайтед» — 18–разового переможця найстарішого у світі турніру — це випробування з тріском провалили. На своєму «Олд Траффорді» «манкуніанці» поступилися команді, яка наразі лідирує аж у третій за рангом англійській лізі — «Лідсу».

А от «Ліверпуль» Андрія Вороніна отримав ще одну спробу, аби пробитися в наступний раунд змагань, після того у гостях зіграв унічию з нижчоліговим «Редінгом». Сам українець участі в матчі не брав. І, скоріше за все, взагалі в найближчому майбутньому змінить клуб на інший. Серед головних претендентів на форварда збірної України називають московські «Динамо» й ЦСКА, пітерський «Зеніт» та берлінську «Герту».

У свою чергу агент Артема Мілевського підтвердив інтерес до українського нападника англійських клубів «Манчестер Сіті» й «Ліверпуль». Раніше президент «Динамо» Ігор Суркіс називав трансферною вартістю Мілевського 20 млн. євро.

Черговою, вже третьою поспіль, «сухою» перемогою біля керма «Манчестер Сіті» може похвалитися італієць Роберто Манчіні.

Кубок Англії. 1/32 фіналу. Найцікавіші результати. «Тоттенхем» — «Пітерборо» — 4:0, «Евертон» — «Карлайл» — 3:1, «Астон Вілла» — «Блекберн» — 3:1, «Мідлсбро» — «Ман. Сіті» — 0:1, «Редінг» — «Ліверпуль» — 1:1, «Болтон» — «Лінкольн» — 4:0, «Фулхем» — «Свіндон» — 1:0, «Ман. юн.» — «Лідс» — 0:1, «Челсі» — «Уотфорд» — 5:0, «Вест Хем» — «Арсенал» — 1:2.

Іспанія

Продемонструвавши своїм уболівальникам на «Ноу Камп» усі виграні в минулому році трофеї, «Барселона» не змогла так само тріумфально почати й новий рік. Без Ліонеля Мессі, який спостерігав за поєдинком своєї команди з трибун, каталонці вперше в поточному чемпіонаті не перемогли на власному полі.

Мадридський «Реал» не скористався шансом наздогнати «Барсу», звівши виїзний поєдинок з «Осасуною» до нічиєї. Головною перепоною на шляху до перемоги «вершкових» став голкіпер памплонців Рікардо, який неодноразово рятував свої ворота від неминучих голів.

Прімеро. 16–й тур. «Барселона» — «Вільяреал» — 1:1 (Педро, 7 — Фустер, 51), «Осасуна» — «Реал» — 0:0, «Валенсія» — «Еспаньйол» — 1:0 (Жигич, 90), «Атлетико» — «Севілья» — 2:1 (Драгутинович, 48 (у свої ворота); А. Лопес, 90 — Ренато, 44), «Хіхон» — «Малага» — 2:2, «Сарагоса» — «Депортиво» — 0:0, «Альмерія» — «Херес» — 1:0, «Мальорка» — «Атлетик» — 2:0, «Расинг» — «Тенеріфе» — 2:0, «Гетафе» — «Вальядолід» — 1:0.

Лідери: «Барселона» — 40, «Реал» — 38, «Валенсія» — 32, «Мальорка», «Севілья» — 30, «Депортиво» — 28, «Гетафе» — 27.

Бомбардири: Вілья («Валенсія») — 12, Ібрагімович («Барселона») — 11.

Італія

Півзахисник американського клубу «Лос–Анджелес гелексі» Девід Бекхем до кінця сезону виступатиме за італійський «Мілан». 34–річний англійський хавбек уже вдруге приходить до «россо–нері» на правах оренди і вже завтра має нагоду вийти на поле в матчі проти «Дженоа».

Італійський форвард Лука Тоні, який не потрапляв в «основу» «Баварії», повернувся на батьківщину — його на півроку орендувала «Рома».

Визнання

Капітан збірної України Андрій Шевченко увійшов до списку сорока найкращих футболістів останнього десятиліття за опитуванням популярного видання World Soccer. Шева посів 13–те місце. А найкращим футболістом декади визнаний бразилець Роналдіньйо, який трохи випередив аргентинця Ліонеля Мессі й португальця Роналдо.

Молодь

Меморіал Гранаткіна (Санкт–Петербург, збірні гравців 1992 р.н.). Група А. 1–й тур. Україна — Азербайджан — 1:1.

Спаринги

Ангола — Естонія — 0:1.