Королева різдвяних рінгтонів

31.12.2009
Королева різдвяних рінгтонів

Мерайя Кері — талант багатогранний. (Фото з сайту kinopoisk.ru.)

Вічно молоду Мерайю Кері (ну не виглядає вона на свої 39, до того ж запевняє, що відтепер завжди святкуватиме тільки 30–річчя, «щоб не виповнилося 40») всі знають передусім як талановиту співачку. Але Кері, виявляється, ще й актриса, причому не «халтурниця», як деякі її колеги по шоу–бізнесу, а досить талановита. В іншому разі навряд чи їй вручили б премію за досягнення в кіномистецтві. Цієї нагороди Мерайя удостоїлася на міжнародному кінофестивалі, який цими днями проходить на італійському острові Капрі.

Кері відзначили за гру у стрічці «Тужся», дуже схвально оцінену критиками. У фільмі розповідається про неграмотну дівчинку–підлітка з Гарлема, яка страждає від зайвої ваги і вже вдруге вагітніє. Щоб утекти від кпинів однокласників, героїня переходить в іншу школу, де зустрічає вчительку, знайомство з якою змінює все її життя.

Але на цьому приємні сюрпризи для Мерайї не закінчилися. За даними організації PRS for Music, яка відстежує авторські відрахування музикантам та виконавцям, пісня Кері All I Want For Christmas Is You («Все, що я хочу на Різдво — це ти») визнана найпопулярнішим різдвяним хітом останнього десятиріччя. Написана ця композиція 1994 року, але й досі саме її найчастіше крутять по радіо й телебаченню під час новорічних свят. Причому останні три роки «Все, що я хочу на Різдво — це ти» стабільно очолює різдвяний чарт рінгтонів у США.