ХРОНІКА

24.12.2009

Футбол

Президент київського «Динамо» Ігор Суркіс заявив, що продав півзахисника Олександра Алієва в московський «Локомотив» за вісім мільйонів євро. Утім президент російського клубу Микола Наумов стверджує, що питання переходу ще остаточно не врегульовано.

Також динамівський бос домовився про трансфер до «Дніпра» оборонця Віталія Мандзюка й півзахисника Сергія Кравченка.

* * *

Учора колишній головний тренер збірної України Олексій Михайличенко зустрівся з групою журналістів, де підбив підсумки своєї дворічної роботи. Щоправда, на це «побачення» запросили далеко не всіх охочих «акул пера», а лише обраних Михою та його помічниками з ФФУ.

* * *

Командою господарів керував голландець Йохан Кройфф.

Товариський матч. Каталонія — Аргентина — 4:2 (С. Гарсія, 44; Кркич, 56; С. Гонсалес, 70 (пен.); Уртадо, 76 — Пасторе, 63; Ді Марія, 72).

* * *

Франція. Ліга 1. Перший матч 19–го туру: «Ланс» — «Сент–Етьєн» — 1:0 (Едуардо, 90 (пен.)).

Баскетбол

Українська чоловіча суперліга. «Дніпро» — «Азовмаш» — 84:76, «Грифони» — «Говерла» — 68:76.

Кубок суперліги. Група А. «Політехніка» — «Ферро» — 88:80.

НБА. «Міннесота» — «Атланта» — 87:112 (Печеров «М» — 2 хв., 1 фол, «–2»).

Фігурне катання

Ганна Задорожнюк і Сергій Вербилло стали переможцями чемпіонату України серед танцювальних дуетів. Змагання такого рівня на ковзанці «Метеор» у Дніпропетровську відбуваються вперше з 1981 року. У суперечці за «золото» одесити випередили своїх головних конкурентів за єдину путівку на Олімпійські ігри — Аллу Бекназарову й Володимира Зуєва. Утім, яка саме пара представлятиме нашу державу у Ванкувері, визначать лише після січневого чемпіонату Європи.

У жінок перемогла дебютантка Наталія Попова. Учениця олімпійського чемпіона Віктора Петренка випередила першого номера збірної останніх років — Ірину Мовчан. Із трибун за перипетіями боротьби стежила перша олімпійська чемпіонка незалежної України Оксана Баюл, яка прилетіла на турнір із США.