Найкраще грає... Трус

24.12.2009
Найкраще грає... Трус

Микола Ладигін (ліворуч) у зустрічі з «Хіміком» відзначився голевою передачею. (Фото Івана ЛЮБИША–КІРДЕЯ.)

Двотижнева пауза у відкритому чемпіонаті Білорусі, пов’язана з іграми збірних, призвела до чергових змін у складі київської команди. Через затримки зарплати лави «Сокола» продовжують залишати хокеїсти.

На початку грудня в мінське «Динамо» перебрався один із лідерів «біло–синіх» Сергій Варламов. До речі, позавчора він відзначився першим голом за новий клуб у КХЛ у переможній для білорусів зустрічі з ризькими динамівцями (4:1). Тепер же з України поїхав форвард Юрій Дяченко — лівий «вінгер» виступатиме за чемпіона Польщі, «Краковію», яка місяць тому в Континентальному кубку переграла українську команду.

Крім того, отримав триматчеву дис­кваліфікацію досвідчений захисник Сергій Климентьєв — білоруська федерація (ФХРБ) не пробачила йому «наїзд» на арбітра під час поєдинку «Шахтар» — «Сокіл» (5:2). Натомість позавчора вийшов на лід Роман Малов — наш російський легіонер відновився після травми, отриманої у двобої з клубом із Кракова.

Приємною новиною для киян стала й звістка з Мінська — виконком ФХРБ на найближчі два сезони вирішив залишити чемпіонат своєї країни відкритим для іноземних команд. Хоча деякі білоруські фахівці й виступали за виключення «Сокола» й латвійців зі своєї першості. Щоправда, починаючи із сезону 2011/12 кількість клубів в екстралізі за спортивним принципом скоротять із 14 до 12. Тобто в наступному сезоні 2010/11 дві останні команди турніру залишать вищий дивізіон.

Після двобоїв у формі збірної проти поляків більшість українських гравців за три дні перевдягнулася у форму «Сокола», аби у вівторок випробувати на міцність аутсайдера першості Білорусі. Утім «Хімік» із Новополоцька на милість господарів у Броварах і не думав здаватися. Навіть пропустивши доволі швидко шайбу, гості огризалися небезпечними контратаками.

Попри те що білоруси завдали лише вісім кидків по наших воротах проти 26 спроб киян, Ігорю Карпенку доводилося демонструвати всю свою майстерність. А шальки терезів на свою користь підопічні Олександра Сеуканда схилили лише під завісу поєдинку. Що цікаво, всі три шайби «соколи» закинули, реалізувавши чисельну перевагу.

Найкращим гравцем у складі переможених визнали 21–річного воротаря з нехокейним прізвищем Віталія Труса, котрий рятував своїх партнерів від більших неприємностей. Щоправда, у перекладі з білоруської мови «трус» означає «кролик», тож слова відомого хокейного гімну до молодого кіпера застосовувати аж ніяк не варто.

Черговий матч білоруської першості «Сокіл» проведе у Броварах сьогодні проти середняка з Вітебська.

 

ТАБЛО

Білоруська екстраліга. «Сокіл» — «Хімік–СКА» — 3:0 (1:0, 0:0, 2:0; Малов, 7 (більш.); Олецький, 56 (більш.); Пастух, 60 (більш.)), «Гомель» — «Вітебськ» — 1:2 Б, «Шахтар» — «Керамін» — 3:2, «Металург» — «Юність» — 3:5, «Шинник» — «Хімволокно» — 2:3 Б.

Турнірне становище: «Юність» — 85 (35), «Шахтар» — 75 (35), «Сокіл» — 72 (33), «Гомель» — 68 (33), «Німан» — 60 (33), «Хімволокно» — 56 (33), «Керамін» — 54 (35), «Металург» — 53 (34), «Вітебськ» — 52 (36), «Металургс» — 35 (33), «Динамо–Юніорс» — 28 (35), «Брест» — 27 (33), «Шинник» — 27 (34), «Хімік–СКА» — 25 (36).

 

БІЗНЕС ПО–УКРАЇНСЬКИ

У центральному матчі 7–го туру чемпіонату України у столиці Слобожанщини завтра зустрінуться «Харків» і «Сокіл». Матч лідерів першості викликав серед шанувальників хокею підвищений ажіотаж, тому керівники торгово–розважального центру «Дафі», де відбудеться гра, встановили фантастичні як для нашого чемпіонату ціни на квитки — від 50 до 100 гривень. Щоправда, дітей на трибуни, які вмішують 1500 глядачів, пускатимуть безкоштовно.