НОВИНИ ПЛЮС

22.12.2009

Вибори без грошей

Підготовка та проведення виборів Президента профінансовані менш ніж на 0,6%. Про це йдеться у постанові Центральної вибор­чої комісії. Як розповідав доповідач Михайло Охендовський, станом на 18 грудня підготовка і проведення виборів профінансовані Державним казначейством лише на видатки ЦВК у сумі 1 млн. 90 тис. 500 грн. У 2009 році на проведення президентських виборів із державного бюджету мало бути виділено 712 млн. 157 тис. 100 грн.

Чиновники брешуть

Близько 5% чиновників високого рангу надають недостовірні документи про вищу освіту. Про це розповів начальник головного управління Держслужби України Тимофій Мотренко в інтерв’ю «Дзеркалу тижня». «Якщо в рік ми перевіряємо близько 300 людей, то з них 10—15 мають недостовірні дипломи. І це на рівні, де призначення здійснюють Президент і Кабмін», — зауважив Мотренко.

Тимошенко і Медведчук

Юлія Тимошенко відмовилася відповідати на запитання журналістів, які не потрапили на програму «Шустер Live», але передали свої запитання через екс–голову секретаріату Президента Олега Рибачука. Роман Скрипін спитав у Прем’єрки, які вона може дати гарантії, що свобода слова буде збережена після виборів президента, а Сергій Лещенко поцікавився стосунками Тимошенко й Медведчука. «Я прошу, щоб ми зняли ці питання», — сказала Тимошенко, але все ж торкнулася цих питань під час програми. Щодо Медведчука, то Прем’єр зауважила: «Я співпрацюватиму з усіма людьми, які зможуть розбудовувати Україну, і з кожною людиною, яка може внести позитивну лепту».