Смалені офіси

22.12.2009
Смалені офіси

Намети поки що не горять. (Фото з сайту tsn.ua.)

У ніч на 20 грудня невстановлені особи здійснили підпали офісів та громадської приймальні Партії регіонів у Запоріжжі та у Галичі, що на Івано–Франківщині. Обурені «регіонали» одразу побачили в цьому біло–сердечний слід своїх опонентів. Мовляв, саме керівництво БЮТ дало своїм агітаторам команду «вогонь!», не інакше. Заступник голови ПР, нардеп Ганна Герман, власні підозри оприлюднила на офіційному сайті партії: «Близько 4–ї години ночі спалено офіс Партії регіонів і громадську приймальню в місті Галич. Спочатку невідомі підпалили двері, а потім кинули у вікна пляшки з «коктейлем Молотова».

Водночас пані Герман зовсім скупо повідомила про підпал офісу ПР у Запоріжжі, яке «регіонали» вважають «своїм індустріальним регіоном», хоча й знають, що електоральна підтримка тут у них значно менша, ніж на Донбасі. Як з’ясувала «УМ» у прес–службі обласної міліції, НП сталося у Шевченківському районі Запоріжжя теж близько 4–ї ранку. Рятувальники МНС знайшли під дверима офісу районної організації «регіоналів» пляшки із запалювальною сумішшю, а також «свіжий» напис на дверях: «Диявол — ваш батько!». На сусідній стіні невідомі додали: «Вітання Сталіну! Далі буде». У самому офісі вогнем повністю знищено всю оргтехніку і передвиборчу документацію. За фактом підпалу порушено кримінальну справу.

За словами начальника обласної міліції Віктора Ольховського, правоохоронці відпрацьовують кілька версій, серед яких розглядається і така: підпалювачі просто переплутали офіси! Адже поруч на цьому ж поверсі знаходиться офіс райкому КПУ. А саме запорізькі комуністи нещодавно заявили про намір встановити у місті металургів пам’ятник Сталіну. Якщо врахувати, що саме Сталіну передали вітання невідомі, можна припустити, що підпал офісу ПР — справа рук місцевих патріотів, які просто помилилися.

Натомість Ганна Герман та її однопартійці розцінюють інциденти у Галичі та Запоріжжі винятково як «терористичні акти проти нашого кандидата в президенти» і пов’язують їх із «екстремістськими випадами Юлії Тимошенко» на адресу ПР у телешоу Шустера, буквально напередодні НП.

Відтак БЮТівцям не лишилося нічого, як виправдовуватися. За словами нардепа від БЮТ Святослава Олійника, вони не причетні до підпалів на Запоріжжі та Галичині, повідомляє УНІАН. Оскільки «підпал офісів у будь–якому випадку є кримінальним злочином», депутат підкреслив, що БЮТ не має потреби в прихильниках, які могли б подібне вчинити.