Виборці запитують кандидата

Виборці запитують кандидата

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Після резонансної публікації «УМ» на минулому тижні «Кандидат–хабарниця», у якій ішлося про те, що один із кандидатів на посаду глави держави — Юлія Тимошенко, — подаючи до ЦВК документи, приховала від виборців окремі факти власного кримінального минулого, в редакції не вмовкають телефони. Чимало виборців просять редакцію надати їм юридичну допомогу щодо захисту їхнього права знати всю інформацію про кандидатів у президенти України, щоб зробити правильний вибір. Після консультацій із юристами пропонуємо всім охочим не «обривати» редакційні телефони, а написати кандидату Тимошенко Ю. В. інформаційний запит за наведеним зразком.

«Шокова терапія» від Гайдара

«Шокова терапія» від Гайдара

Учора, близько четвертої ранку, у своєму будиночку в Підмосков’ї помер Єгор Гайдар, призабутий владою талановитий економіст, автор ринкових реформ останніх років існування СРСР, а потім — нової, єльцинської, Росії. Йому було трохи за 53 роки. Причиною смерті лікарі назвали тромб, який відірвався.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Вона таки хабарниця

Вона таки хабарниця

Минулого тижня «Україна молода» знайомила читачів із резонансними документами кримінальної справи стосовно Юлії Тимошенко за № 29/ 00/ 0029–04, порушеної Головною військовою прокуратурою Росії за організацію підкупу посадовців Мініоборони РФ. У грудні 2005 року російські слідчі закрили справу за нереабілітуючими обставинами, а леді Ю. отримала процесуальний статус особи, що вчинила злочин, за який не понесла жодного покарання — термін давності нібито сплив. Цікаві документи тоді вперше оприлюднило Українське юридичне товариство. Втім, виявляється, подібні юридичні метаморфози з кримінальним переслідуванням Тимошенко відбувалися не лише в Росії. Слідчі Генпрокуратури України могли б дати «фору» російським колегам щодо здатності вигадати причини, як «відмазати» Юлію Володимирівну та її численну родину від перспективи провести не один рік у в’язниці за скоєні злочини. Те ж Українське юридичне товариство передало ЗМІ й інші раніше не відомі документи: копію, дивної в юридичному плані, постанови Генпрокуратури України від 21.01.2005 р. про закриття кримінальної справи стосовно Ю. Тимошенко за №49–800 (леді Ю. та її рідних обвинувачували в даванні хабарів Прем’єру Павлові Лазаренку впродовж 1996—1997 рр.) та ухвалу Верховного Суду від 11 листопада 2005 року. Що й казати, виявляється ВСУ ніколи не виправдовував Юлію Тимошенко та її рідних і не закривав жодної кримінальної справи, порушених проти них щодо діяльності ПФК «ЄЕСУ»! Відтак твердження Юлії Володимирівни про те, що 46 суддів Верховного Суду чотири роки тому визнали її невинною і повністю зняли всі обвинувачення, не варті ламаного гроша.

Всі статті рубрики