«Беркут» клюне Януковича?

16.12.2009

Партія регіонів звинуватила команду Тимошенко в підготовці провокацій, які мають на меті «будь–якою ціною скомпрометувати Віктора Януковича та понизити його рейтинг». Одна з таких операцій — захоплення урочища «Межигір’я», де розташована дача Януковича. «Команда Тимошенко планує залучити перевдягнутих у цивільну форму бійців «Беркута», які під прикриттям народних депутатів Бондаренка і Ар’єва повинні силоміць увірватися на територію урочища «Межигір’я», — йдеться у вчорашній заяві Партії регіонів. За даними штабу Януковича, на територію урочища має пройти «спецгрупа» з двохсот осіб. «Після цього «беркутівці» й народні депутати повинні провести на територію, де проживає кандидат у президенти, тисячу осіб, якими керує депутат Верховної Ради Семинога. Депутат Ар’єв, якому поставлене завдання медійного забезпечення акції, повинен зробити все, щоб на телеекранах з’явився репортаж, з якого має бути видно, що нібито вся територія «Межигір’я» належить Віктору Януковичу», — заявили «регіонали».

Народний депутат Володимир Бондаренко у коментарі «УМ» назвав заяву ПР «маразмом». «Я нікуди не збираюся вдиратися. Я законослухняна людина. Вважаю, що найкраще діяти судовими методами. А захоплення, напади — це методи людей, які самі звикли діяти таким чином, і тепер приклеюють свої звички комусь іншому», — прокоментував БЮТівець. Він розповів, що чутки про захоплення резиденції почали поширюватися після того, як депутати з урядової коаліції провели прес–конференцію, де заявили про намір депутатів обстежити стан заповідника.

А депутат Ар’єв заявив, що втішений заявою «регіоналів», яка приписала йому роль прикриття для бійців «Беркута». «Самооборонець» у коментарі «Українській правді» уточнив, що депутати планують відвідати «Межигір’я» у рамках діяльності тимчасової слідчої комісії: «Ми не збираємося до Януковича додому, ми хочемо лише зайти на територію і подивитися, в якому стані перебувають об’єкти історико–культурної спадщини». Проте... самої комісії в парламенті ще не створено. Володимир Бондаренко не виключає, що постанову про ТСК буде внесено на розгляд ВР ще цього тижня. «Жодних проблем зі створенням комісії не виникне. Для цього треба 150 голосів, а у фракції БЮТ і наших союзників є потрібна кількість голосів», — зазначив у коментарі «УМ» Бондаренко. Водночас він передбачає, що певні перешкоди для формування комісії може створити віце–спікер Олександр Лавринович: «регіонал» головує на засіданнях, поки Володимир Литвин перебуває у відпустці.