Борсання престижу

16.12.2009

Несподівана поразка від збірної Анголи з різницею у вісім м’ячів на першому етапі фактично позбавила наших дівчат шансів на продовження боротьби за медалі. Щоправда, після цього була вольова перемога над командою Австрії, але для «подвигу» українкам потрібно було вигравати з перевагою в ті ж таки вісім м’ячів, а вийшло лише в один. Звісно, прикро, але з огляду на суттєві кадрові втрати перед світовим форумом у Китаї цей факт є цілком закономірним.

Не потрапивши до числа 12 найкращих команд турніру, підопічні Леоніда Євтушенка змагалися у втішному — за Кубок президента. Тягар відповідальності вже не висів над гандболістками, й у переважній більшості матчів вони демонстрували атакувальну гру, відзначаючись великою кількістю закинутих м’ячів. Щоправда, в цій «перестрілці» на другому етапі «синьо–жовті» здолали лише команду Конго, поступившись, хоча й не без боротьби, авторитетнішим Бразилії і Швеції.

Учора зранку за київським часом збірна України провела в Чжанцзягані останній поєдинок, здолавши в дуелі за 17–ту позицію ще одну африканську команду — Берега Слонової Кістки. Вийшла така собі подвійна помста Чорному континенту за невдачу з Анголою. Попри мажорний завершальний акорд, підсумковий результат українок на чемпіонаті аж ніяк не може тішити.

 

ТАБЛО

Чемпіонат світу. Жінки. Кубок президента (за 13–24–те місця)

Група РСІ. Україна — Конго — 38:30 (Манагарова, Цибуленко (по 7)), Бразилія — Україна — 36:30 (Ляпіна (6)), Швеція — Україна — 34:31 (Ніколаєнко (10)).

Підсумкове становище: Швеція — 10, Бразилія — 8, Україна — 6, Конго — 4, Таїланд — 2, Австралія — 0.

Матч за 17–те місце. Україна — Кот–д’Івуар — 34:29 (13:11; Ніколаєнко (11), Манагарова (8)).

* * *

Українська чоловіча суперліга. 12–й тур. «Політехнік» — «Портовик» — 23:28, «Мотор–ЗДТУ–ЗАБ» — «Будівельник» — 26:31, «Шахтар–Академія» — «Динамо» — 26:30, «Буревісник» — «ЗТР» — 23:28.

Турнірне становище: «ЗТР» — 22, «Портовик» — 18, «Будівельник» — 16, «Мотор» — 11, «Буревісник» — 9, «Політехнік», «Динамо» — 6, «Шахтар» — 0.