Медведчука хочуть зробити Генпрокурором?

15.12.2009
Медведчука хочуть зробити Генпрокурором?

У Червонограді Віктор Ющенко завітав у гості до новоселів. Це сім’я одного з–понад 20 військовослужбовців 11–го окремого загону Державної спеціальної служби транспорту, яким Президент у неділю вручав ключі від новеньких квартир. (Миколи ЛАЗАРЕНКА)

На вихідні, на «Андрія», Президент був із візитом на Львівщині, де, крім суто робочих зустрічей, поспілкувався з галичанами і відвідав у Львові Церкву святого Андрія, запаливши свічку пам’яті за батька, Андрія Ющенка.

Під час поїздки Віктор Ющенко розповів галичанам про «світлі» перспективи України, якщо Президентом оберуть Януковича або Тимошенко. І якщо кандидатура Віктора Федоровича не викликала особливих запитань у присутніх, мовляв, з ним і так усе ясно, то щодо біло–сердечної кандидатки Віктор Ющенко зробив кілька застережень. За інформацією чинного Президента, яку він оприлюднив, зустрічаючись із мешканцями містечка Жовква, у випадку обрання Юлії Тимошенко Генпрокурором буде призначено Віктора Медведчука. Повернення на чільні посади в державі колишнього керівника Кучминої адміністрації означатиме і повернення в Україну загрозливого клімату, котрий спостерігався перед Помаранчевою революцією.

«Жодна людина в Україні так не постраждала від свободи слова, як я — Президент України», — заявив Віктор Ющенко вже у шахтарській столиці Львівщини — Червонограді. Президент порадив проаналізувати, що пише українська преса. «Мені набридло приходити додому і дивитися, як моя донька, моя дружина плачуть від несправедливості. Але це свобода слова», — рішуче сказав Ющенко. Водночас сам Президент переконаний — в Україні врешті з’являться вільні журналісти: «Якщо говорити про свободу слова, свободу вибору, я переконаний, вона дає одне: правду». У шахтарському Червонограді Віктор Ющенко запевнив людей, що не відступиться і від курсу на декомунізацію України й таки доведе до суду справу найбільшого злочину в історії України — Голодомору.

За словами Президента, Україна потребує політики Олександра Кваснєвського та Вацлава Гавела, а не політики узурпаторів і диктаторів. Як наголосив Віктор Ющенко, «будь–який із можливих тоталітарних режимів Тимошенко та Януковича, який, не дай Бог, прийде в Україні, буде капітуляцією демократії. Маніпуляції за 30 днів до виборів можна провести, і Україна матиме кабалу на 10 років». Сам Віктор Андрійович був безкомпромісно чіткий в оцінці внутріш­ньої ситуації в Україні, адже окремі владці розплачуються державним суверенітетом за власні інтереси. «Це лакейство, так можуть вчиняти не українці, а малороси, хохли, це не моя політика», — заявив Президент. І навів позицію Тимошенко щодо євроатлантичної інтеграції, яка перед тим, як вступати до ЄС, хоче почути позицію Росії. «Ми різні у цих питаннях. Також і щодо Чорноморського флоту. Я знаю, що на цьому балів не зароблю, але ЧФ потрібно вивести з України у 2017 році. На українській території не має бути чобота чужого солдата».