НЬЮЗ–РУМ

15.12.2009

Від Миколая до Водохреща

З 19 грудня по 19 січня на території Національного заповідника «Софія Київська» фестиваль «Країна Мрій» представить різдвяну програму «Вертеп». Упродовж місяця на території стародавнього собору, біля різдвяної шопки відбуватимуться народні танці й співи, водіння кози, колядування та щедрування… Закінчення святкувань ознаменується спаленням дідуха на Водохреща і концертом Олега Скрипки із «Ле Гранд Оркестру», Марії Бурмаки та Тараса Чубая.

Програма «Вертепу»:

День святого Миколая — 19 грудня (субота), 18.00

Різдво у світі — 25 грудня (п’ятниця), 17.00

Різдво — 8 січня (п’ятниця), 17.00 

Старий новий рік (Маланка, коза) — 13 січня (середа), 17.00

Святого Василя — 14 січня (четвер), 17.00

Водохреща — 19 січня (вівторок), 19.00

Організатори проекту — фестиваль «Країна Мрій» та мистецька агенція «Арт Велес».

Повернення до витоків

Мультфільм «Принцеса та жаба» — діснеєвський переспів казки братів Грімм — у перший уїк–енд прокату побив касові збори в Північній Америці. Як повідомляє «Бі–Бі–Сі», сімейна казка зібрала 25 млн. доларів. Цікаво, що «Прин­цеса та жаба» — перший за останні п’ять років роботи студії «Дісней» мультфільм, що намальований від руки.

Батьки картини — оскароносний Джон Лассетер, Пітер Дель Веко та Рон Едвардс. Вони ж дозволили собі змінити сюжет класичної казки, якомога наблизивши її до реалій наших днів. Тому дія розгортається у Новому Орлеані 20–х років минулого сторіччя, головна героїня — амбітна молода афроамериканка, а шлях до успіху виявляється не таким уже казковим. В українському прокаті «Принцеса і жаба» з’явиться 7 січня.