«Булава» Мельниченка

10.12.2009

Колишній охоронець Президента Микола Мельниченко назвав замовником убивства журналіста Георгія Гонгадзе Володимира Литвина. Заява пролунала під час запису програми «Золота булава» на Першому каналі. «Я нагадав як журналістам, так і громадськості, who is who. У Литвина руки в крові», — розповів Мельниченко журналістам.

Екс–майор уточнив, що називати прізвище Литвина — не його ініціатива. «Мене журналіст запитав, чи готовий я назвати прізвище, і я сказав. Я не приховую прізвища. Тим паче що всі прізвища пролунали ще дев’ять років тому з трибуни Верховної Ради. Це прізвище Кучми, прізвище Литвина», — прямолінійно заявив Мельниченко.

Прес–секретар Литвина Ольга Чорна вважає, що заяви екс–майора пов’язані з виборчою кампанією. «Ніяких нових ввідних, ніякої нової інформації, ніяких нових аргументів, ніяких нових доказів», — зауважила вона у коментарі для інтернет–сайту «Ліга.net». Ба більше, Микола Мельниченко, за словами Чорної, намагався вийти на передвиборчий штаб Литвина «для того, щоб попросити компенсацію за його мовчання». Екс–охоронець Кучми спростував ці звинувачення. І обіцяв, що звернеться до Генпрокуратури, аби на Різницькій перевірили достовірність фактів, наведених пані Чорною.

Учора прес–служба Блоку Литвина поширила заяву, в якій зауважила, що команда спікера не реагуватиме на звинувачення «державного зрадника, який не поніс покарання». Прес–офіс Литвина нагадує, що в 2006 році Деснянський районний суд Києва задовольнив позов Литвина до Мельниченка і зобов’язав екс–майора спростувати заяви та виплатити 17 гривень компенсації. Учора нардеп від БЛ Олег Зарубінський провів прес–конференцію і повідомив, що до Литвина застосовують цілеспрямовану компрометацію.