Тимоха на коні

10.12.2009
Тимоха на коні

Перший м’яч за «Баварію» Анатолій Тимощук забив самому Буффону. (Фото Рейтер.)

За два тури до завершення групової стадії в шанси «Баварії» вийти до 1/8 фіналу мало хто вірив навіть у Мюнхені, а над Луї ван Галем висів дамоклів меч звільнення. Утім за останні півмісяця все чарівним чином стало з ніг на голову, й, видавши позавчора в Турині найкращий матч сезону, німецький гранд посів таке бажане друге місце в квартеті А.

Сили «Юве» виявилися не безмежними — після перемоги в серії А над «Інтером» колектив молодого фахівця Чіро Феррари не встояв перед натиском німців. Додала проблем господарям відсутність ключового захисника К’єлліні, натомість уперше вийшов у стартовому складі після травми форвард Трезеге. Француз відкрив рахунок розкішним ударом зль­оту, але надалі умови диктували гості.

Справжнім лідером «Баварії» виглядав хорват Івіца Олич. Спочатку він заробив 11метровий, котрий реалізував голкіпер Ганс­Йорг Бутт, а по перерві й сам відзначився на добиванні. Третій гол німецького форварда бразильського походження Гомеса зняв усі питання про переможця. До цього туринці не поступалися вдома в Лізі чемпіонів у 16 поєдинках поспіль.

Українець Анатолій Тимощук вийшов на заміну на 79й хвилині замість Олича й у доданий арбітром час забив свій перший м’яч у формі мюнхенців. Один із найкращих воротарів світу Буффон нічого не зміг протиставити удару з лінії штрафного майданчика.

У другому матчі цього квартету «Бордо» в Ізраїлі здолав «Маккабі», здобувши п’яту «вікторію» поспіль і не дозволивши команді з Хайфи забити бодай один м’яч у шести зустрічах. Раніше подібним безголевим «подвигом» на груповому етапі Суперліги відзначався лише іспанський «Депортиво» в сезоні 2004/05.

Із когорти В уперше в своїй історії вийшов до «плейоф» московський ЦСКА — в заочній суперечці за другу позицію росіяни обійшли «Вольфсбург». «Бешикташ» виглядав цікавіше, нам же трохи пощастило», — скромно відзначив історичну перемогу «армійців» у Туреччині найкращий гравець зустрічі, воротар гостей Ігор Акінфеєв. Чемпіон Німеччини не зумів встояти перед «МЮ», ставши жертвою хет­трика Майкла Оуена. Англійці не програють уже в 15 гостьових двобоях Суперліги.

Оформив путівку до наступного раунду й «Мілан», який відігрався в Цюриху після вилучення оборонця швейцарців. Мав шанси обскакати італійців і вийти на другу позицію «Марсель», але нічого не зміг вдіяти з «реалістом» Кріштіано Роналдо. Португалець із шістьма голами вийшов в одноосібні лідери бомбардирських перегонів турніру.

У групі D боротьба велася лише за місце в Лізі Європи. Кіпріоти хоча й вирвали нічию в напіврезервного складу «Челсі», поступилися третім місцем мадридському «Атлетико» за рахунок гіршого показника в особистих зустрічах. Цікаво, що скромний АПОЕЛ перервав десятиматчеву «суху» серію лондонців у рідних стінах.

 

ТАБЛО

Ліга чемпіонів. Груповий етап.

6й тур. Результати вівторка

Група А

«Ювентус» (Італія) — «Баварія» (Німеччина) — 1:4 (Трезеге, 19 — Бутт, 30 (пен.); Олич, 52; Гомес, 83; Тимощук, 90+2), «Маккабі» (Х, Ізраїль) — «Бордо» (Франція) — 0:1 (Жуссіє, 13).

Підсумкове становище: «Бордо» — 16, «Баварія» — 10, «Ювентус» — 8, «Маккабі» — 0.

Група В

«Бешикташ» (Туреччина) — ЦСКА (Росія) — 1:2 (Бобо, 86 — Красич, 41; Алдонін, 90+5), «Вольфсбург» (Німеччина) — «Манчестер юн.» (Англія) — 1:3 (Джеко, 56 — Оуен, 44, 83, 90+1).

Підсумкове становище: «МЮ» — 13, ЦСКА — 10, «Вольфсбург» — 7, «Бешикташ» — 4.

Група С

«Марсель» (Франція) — «Реал» (Іспанія) — 1:3 (Лучо, 11 — К. Роналдо, 5, 80; Альбіоль, 60; нереалізоване пенальті: Лучо, 69), «Цюрих» (Швейцарія) — «Мілан» (Італія) — 1:1 (Гаїч, 29 — Роналдіньйо, 64 (пен.); вилучення: Роша, 63 («Ц»)).

Підсумкове становище: «Реал» — 13, «Мілан» — 9, «Марсель» — 7, «Цюріх» — 4.

Група D

«Челсі» (Англія) — АПОЕЛ (Кіпр) — 2:2 (Есьєн, 19; Дрогба, 26 — Жевляков, 6; Міросавлевич, 87), «Атлетико» (Іспанія) — «Порту» (Португалія) — 0:3 (Б. Алвеш, 2; Фалькао, 14; Халк, 76).

Підсумкове становище: «Челсі» — 14, «Порту» — 12, «Атлетико», АПОЕЛ — 3.