НОВИНИ ПЛЮС

08.12.2009

Дипкорпус

Президент України прийняв вірчі грамоти посла США в Україні Джона Френсіса Теффта. «Я маю надзвичайний привілей представляти Президента Обаму та американський народ. Чекаю з нетерпінням на плідну співпрацю та побудову стратегічного партнерства між країнами», — заявив Теффт українською мовою. Віктор Ющенко похвалив амбасадора за хорошу вимову. Пан посол віджартувався, що на цьому його словниковий запас і завершується.

Візити

Україну відвідав віце–прем’єр–міністр, міністр закордонних справ Ізраїлю Авігдор Ліберман. Він зустрівся із Президентом, Прем’єр–міністром, Головою ВР і міністром закордонних справ. Ліберман відзначив позитивну динаміку в розбудові двосторонніх відносин, зокрема, нагадав, що Україна є одним з основних постачальників зерна до Ізраїлю. Він запевнив, що наступного року між Україною та Ізраїлем буле скасовано візовий режим.

Партактив

Тернопільська крайова організація Народного руху прийняла рішення про ліквідацію осередку та перехід її членів до громадського руху «За Україну!». Про відповідне рішення повідомив екс–голова Тернопільської облорганізації НРУ Іван Стойко. За словами нардепа, до руху «За Україну!» перейшла практично вся організація партії, близько 9 тисяч осіб. Тим часом нинішній голова рухівців Тернопільщини Анатолій Вихрущ спростував інформацію про ліквідацію осередку.

Зміна симпатій

Лілія Подкопаєва стала довіреною особою кандидата в Президенти Юлії Тимошенко в Донецькій області. Нагадаємо, у 2004 році Подкопаєва активно агітувала за Віктора Януковича.