Іван Свида: При такому бюджеті Збройні сили будуть неспроможні виконати свої конституційні обов’язки

Іван Свида: При такому бюджеті Збройні сили будуть неспроможні виконати свої конституційні обов’язки

«Повноліття» Збройних сил незалежної України припало на чи не найважчу кризу в історії війська. У свої 18 років ЗСУ стали розмінною картою у нескінченній бійці за владу. Армія, застигла між минулим і майбутнім, між призовом і контрактною службою, потребою модернізації озброєння та реальністю, коли доводиться з останніх сил «латати» та продовжувати ресурс давно застарілої техніки, відчайдушно бореться за виживання. А від неї ж вимагається не виживання, а гарантія безпеки і захищеності!

Генерал–полковника Івана Свиду, який очолив Збройні сили в такий час, у війську знають як людину професійну й не амбітну. Він готовий до ролі «кризового менеджера» ЗСУ, проте визнає свої обмежені можливості, в разі якщо обличчям до війська не повернуться владці.

Своїм баченням проблем та майбутнього Збройних сил нашої держави начальник Генерального штабу поділився з «УМ».

20 залпів по кризі

20 залпів по кризі

Хоча День Збройних сил України — 6 грудня, урочистості до 18–річчя нашої армії почалися ще з четверга, коли в Національному палаці «Україна» військовослужбовців вітав Президент Віктор Ющенко. Верховний Головнокомандувач вручив низці генералів, офіцерів та працівників ЗСУ державні нагороди. Учора нагородження продовжилося вже в тіснішому колі: в Орденській залі Генерального штабу ЗСУ виконуючий обов’язки міністра оборони Валерій Іващенко вручав відзнаки військового відомства.

Пишайся армією!

Пишайся армією!

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

«Ми повинні пишатися нашою армією. Ми повинні знати кожне її досягнення, — з нагоди свята Верховний Головнокомандувач ЗСУ Віктор Ющенко говорив позавчора в Палаці «Україна» не так про проблеми війська, що виникли останнім часом, як про здобутки армії останніх років.

Всі статті рубрики