«Для коханця й мільярда не шкода!»

05.12.2009
«Для коханця й мільярда не шкода!»

Минулого року журнал «Форбс»приписував Ліліан Бетанкур володіння 22,9 млрд. доларів.

Великі гроші — великі сварки. Донька найбагатшої жінки Європи Ліліан Беттанкур вимагає взяти свою 87–річну матір під судовий нагляд, щоб встановити контроль над її витратами. 56–річна Франсуаза Беттанкур–Майєрс упевнена, що мати не усвідомлює наслідків своїх дій.

За словами Франсуази, мама впродовж кількох років робила аж надто цінні подарунки своєму другові, 62–річному фотографу і художникові Франсуа–Марі Баньє. Загалом ці дари коштують близько 1 млрд. євро, ствер­джує шокована Франсуаза. Вона називає матір неадекватною у вчинках і вимагає приставити до неї охорону, щоб захистити від корисливих шахраїв. Одночасно з цивільним позовом проти матері Бетанкур–Майєрс висунула кримінальні звинувачення щодо художника, який нібито вимагав у мультимільярдерки великі суми.

Франсуаза має за що боротися, адже загальні статки матері — спадкоємиці косметичної імперії L’Oreal — сягають 13 мільярдів євро; вона посідає 21–шу сходинку у списку найбагатших людей світу.

У свою чергу, Ліліан Бетанкур не погоджується із твердженням, що вона стала «дійною коровою» для шахрая. «Моя донька повинна усвідомити, що я є вільною жінкою», — каже багатійка. А адвокат Ліліан звинувачує Франсуазу у спробі захопити контроль над капіталами матері.

За даними з близького оточення сім’ї, мати й дочка не спілкуються між собою. Суд розгляне цю справу наступного тижня.