НОВИНИ ПЛЮС

03.12.2009

Саміт Україна—ЄС без голови

Саміт Україна—Євросоюз у п’ятницю відбудеться в Києві без участі новообраного верховного представника — міністра закордонних справ ЄС баронеси Кетрін Ештон. Відповідаючи вчора на запитання депутатів Європарламенту в рамках засідання комітету з іноземних справ, пані Ештон пояснила: у п’ятницю вона буде присутня на засіданні Північноатлантичної ради НАТО на рівні міністрів закордонних справ, яке відбудеться в Брюсселі в той самий час, що й саміт Україна—ЄС у Києві. «Це в мене перша можливість бути на засіданні НАТО, а також зустрітися з державним секретарем США Хілларі Клінтон», — цитує баронесу «Інтерфакс–Україна».

Євросоюз у Києві представлятиме Беніта Ферреро–Вальднер, комісар із зовнішніх зв’язків та політики сусідства.

«Колядник» зустріне Святвечір у камері

Верховний Суд продовжив термін утримання під вартою колишнього голови Львівського апеляційного адмінсуду Ігоря Зварича до березня. Відповідну постанову винесено в середу, повідомляє УНІАН з посиланням на прес–службу Верховного Суду. Таким чином ВСУ задовольнив подання слідчого з особливо важливих справ Генпрокуратури.

Як відомо, наприкінці 2008 року Генеральна прокуратура порушила кримінальну справу проти на той час голови Апеляційного адміністративного суду Львова Зварича за хабарництво в особливо великих розмірах. Термін його утримання за ґратами вже продовжували двічі – спершу до шести, а потім до дев’яти місяців. Останній строк спливав 10 грудня.

Державний борг зростає

Сукупний державний (прямий) і гарантований державою борг України за жовтень 2009 року виріс на 0,7%, або на 249 млн. доларів. Про це йдеться в повідомленні Міністерства фінансів. Тепер сума державного боргу України становить 35,158 млрд. доларів.

У цілому з початку року держборг у валютному виразі збільшився на 42,9%, або на 10,56 млрд. доларів.

Відділ кадрів

Президент Віктор Ющенко своїм указом звільнив голову Перечинської райдержадміністрації Закарпаття Михайла Данчу. Ідеться про чиновника, який восени 2008 року «прославився» тим, що під час акції на підтримку Президента в Закарпатті нецензурно облаяв Прем’єра Юлію Тимошенко перед відеокамерою, зокрема, назвав її «курвою з косою», а журналістові пообіцяв запхати його фотоапарат у дупу.