ХРОНІКА

03.12.2009

Футбол

Президент української пре­м’єр–ліги Віталій Данилов, чиї повноваження власники клубів підтвердили позавчора, заявив, що не збирається складати повноваження народного депутата, як того вимагав президент «Металіста» Олександр Ярославський. Хоча КДК ФФУ інформував громадськість, що суміщати ці дві посади протизаконно. Крім того, Данилову надали три місяці, аби він підготував фінансовий звіт про роботу ПЛ.

* * *

За підпали, влаштовані фанатами 10 жовтня на матчі Україна — Англія в Дніпропетровську, ФІФА оштрафувала Федерацію футболу України на 50 тис. євро, повідомив перший віце–президент ФФУ Сергій Стороженко.

* * *

Англія. Кубок ліги. 1/4 фіналу. «Манчестер юн.» — «Тоттенхем» — 2:0 (Гібсон, 16, 38), «Астон Вілла» — «Портсмут» — 2:4.

* * *

Італія. Кубок. 1/8 фіналу. «Сампдорія» — «Ліворно» — 1:2, «Трієстина» — «Сассуоло» — 1:0.

Бокс

Готуючись до захисту титулу чемпіона світу в суперважкій вазі WBC, Віталій Кличко провів відкрите тренування у своєму таборі в австрійському містечку Гойнг. Українець побоксував зі спаринг–партнером і тренером Здунеком, пострибав на скакалці й пограв у настільний теніс. А потім заявив журналістам, що збирається зберегти пояс і готовий до різного розвитку подій у бою проти американця Кевіна Джонсона, який відбудеться 12 грудня у Берні.

Волейбол

Кубок ЄКВ. Жінки. 1/16 фіналу (перший матч). «Гент» (Бельгія) — «Сіверськодончанка» (Україна) — 3:2.

Хокей

НХЛ. «Монреаль» — «Торонто» — 0:3 (Понікаровський «Т» — 17.39, 2 кидки, «+2»).

Шахи

У четвертому колі Кубка світу, що триває в Ханти–Мансійську, українець Руслан Пономарьов двічі зіграв унічию з французом Етьєном Бакро. Тож доля путівки до чвертьфіналу вирішиться на тай–брейку.

Визнання

Експертна комісія НОК визнала найкращим спортсменом листопада срібного призера чемпіонату світу з важкої атлетики Артема Удачина. Відповідно, найкращими тренерами назвали наставників маріупольця — Віталія Шведова та Віктора Романчука.