НОВИНИ ПЛЮС

28.11.2009

«Грипозний» мільярд із другого заходу

Кабмін хоче, щоб Верховна Рада розглянула знову закон про виділення 1 мільярда гривень на боротьбу з грипом уже наступного вівторка. Про це заявив депутат від БЮТ Андрій Павловський в ефірі «5–го каналу». «Ми сподіваємося, що на цей раз здоровий глузд у парламенті переможе епідемію виборчого маразму, — каже соратник Юлії Тимошенко. — Коли через політичну доцільність деякі депутати не голосують, щоб надати кошти, то я чисто по–людськи вважаю, що це великий гріх. І якщо не люди, то Бог за це покарає».

Братство ОУН–УПА апелює до кандидатів–націоналістів

Всеукраїнське братство ОУН–УПА закликає патріотичних кандидатів на посаду Президента об’єднатись і підтримати на виборах Віктора Ющенка. Зокрема, колишні вояки Повстанської армії звертаються до Олега Тягнибока, «який у виступах уміло опирається на героїзм і славу УПА», однак «ні з ким не хоче об’єднуватися для перемоги і йде самотужки», із закликом зняти з себе тавро «технічний» та підтримати Ющенка, повідомляє «Українська інформаційна служба». Також ветерани визвольних змагань звертаються й до Юрія Костенка із проханням зрозуміти історичну потребу, активно включитися у вироблення спільної програми з Віктором Ющенком і підтримати чинного Президента.

День народження Юлії Тимошенко

Учора — в день свого народження — Юлія Тимошенко не вийшла на роботу. Про це «Українській правді» повідомили джерела в оточенні Прем’єра. Хоча глава уряду відзначала 49–річчя в родинному колі, вся приймальня в Кабміні з самого ранку була заставлена букетами.

Одним із перших Юлію Тимошенко привітав прем’єр–міністр Росії Володимир Путін. Попри те, що лідер Росії перебував у Парижі з робочим візитом, він не лише надіслав українській колезі телеграму, а й провів телефонну розмову з Тимошенко.