Мінус дві ради — плюс вісім «лимонів»

28.11.2009

Давня задумка черкаської міської влади — скоротити районні ради в Придніпровському та Соснівському районах — втілена в життя. Днями на сесії міськради депутати дружно проголосували за ліквідацію райрад у місті. Відтак нинішні депутати районного масштабу допрацюють свій термін до 30 травня, а надалі районами керуватимуть виконавчі комітети.

«У районних рад немає ніяких владних повноважень. У них немає жодної копійки власних коштів. Усі фінансові ресурси — це ресурси міста. Ми щороку на сесії під час формування бюджету виділяємо кошти районам, аби вони виконували функції, які є суто виконавчими — нарахування субсидій, субвенцій, розподіл соціальної допомоги, робота служб у справах неповнолітніх. Але це функції виконавчих органів, для цього не потрібні депутати», — говорить міський голова Сергій Одарич.

У мерії кажуть, що за «кошти міського бюд­жету утримуються заступники з питань роботи рад, а в цих заступників є свої патронатні служби, водії, автомобілі, секретарі, працює фінансове управління, функціонують відділи з питань роботи рад». Після ліквідації райрад у Черкасах позбудуться роботи близько 80 осіб, зате економія бюджетних коштів, за підрахунками міської влади, становитиме до 8 млн. грн. щорічно. При цьому всі виконавчі органи буде збережено.