НОВИНИ ПЛЮС

27.11.2009

Зловживання на дачі Януковича

Голова Партії регіонів Віктор Янукович використав мільйони гривень з держбюджету на облаштування резиденції «Межигір’я». Про це заявив міністр внутрішніх справ Юрій Луценко на прес–конференції в Кривому Розі, коментуючи обіцянку Януковича «побороти корупцію», виголошену лідером Партії регіонів напередодні. «Доповідаю вам, що будівництво дамби і розчищення затоки Київського водосховища здійснювало одне з ТОВ у 2007 році, й вартість робіт, згідно з договором, склала 2 млн. 897 тис. грн. Тобто за державний кошт Янукович підчистив свій майбутній маєток на 62% від виділених на всю Україну коштів для подібних робіт», — зазначив Луценко. Крім того, за словами міністра, на території урочища «Межигір’я» у 2007 році за державні кошти (на 2,3 млн. грн.) були відремонтовані автомобільні дороги. «Янукович дуже цікавий борець із корупцією, як на мене», — прокоментував Луценко.

Справа про отруєння Ющенка

Генеральна прокуратура відкидає звинувачення тимчасової слідчої комісії Верховної Ради щодо отруєння Віктора Ющенка у фальсифікації розслідування. «Факт умисного отруєння кандидата в президенти Ющенка В. А. у 2004 році повністю доведений зібраними у справі доказами. І будь–які інсинуації навколо цього, що чиняться особами, які не мають достатньої обізнаності про наявні докази, не заслуговують на увагу», — йдеться у заяві Генпрокуратури. ГПУ зазначає, що розслідування здійснюється на належному професійному рівні, «проводиться активно, системно та планомірно».

У заяві зазначається, що 24 листопада парламентська ТСК, очолювана Володимиром Сівковичем, звинуватила Генпрокуратуру в тому, нібито вона «вводить українську та світову громади в оману з приводу факту отруєння», а співробітників Генеральної прокуратури — у «масштабних фальсифікаціях розслідування». «Факти, викладені тимчасовою слідчою комісією ВР, не відповідають дійсності, а звинувачення, висунуті комісією, є голослівними і не ґрунтуються на матеріалах кримінальної справи», — наголошує ГПУ.

Вибори–2010

Виборчі бюлетені для виборів 2010 року надрукують на імпортному папері. «Папір вже є на поліграфкомбінаті «Україна»... Поки що зарано говорити, якого він (бюлетень) буде розміру і кольору. Колір бюлетенів не буде збігатися з тими кольорами, які використовувались на минулих виборах», — розповів заступник голови ЦВК Андрій Магера.

Янукович прихистить Тігіпка та Яценюка

Голова Партії регіонів Віктор Янукович заявив, що після президентських виборів Сергію Тігіпку і Арсенію Яценюку знайдеться місце на службі в держави. «Я переконаний, що після президентських виборів і Тігіпко, і Яценюк, і багато–багато інших політиків, державних діячів займуть гідне місце для служіння нашій державі. Роботи вистачить на всіх», — заявив Янукович в інтерв’ю «Інтерфакс–Україна».

Міністр–Герой

Президент Віктор Ющенко присвоїв звання Героя України міністру аграрної політики Юрію Мельнику. Міністра, який очолював АПК у трьох урядах — Тимошенко (двічі) і Януковича, — нагороджено «за визначні особисті заслуги у реалізації державної аграрної політики, організації забезпечення продовольчої безпеки Української держави».

«Ленін буде жити!»

Сьогодні об 11.00 активісти Комуністичної партії урочисто відкриють у Києві пам’ятник Леніну навпроти Бессарабського ринку, відреставрований після пошкодження 30 червня. «Нові покоління радянських людей прийдуть покладати до його підніжжя живі квіти. Радянських — тому, що соціалізм обов’язково повернеться!» — зазначено в анонсі прес–служби КПУ.