НОВИНИ ПЛЮС

25.11.2009

Більшість українців не хоче судимого Президента

Більшість українців (57,5%) вважає, що особа, яка була засуджена за скоєння кримінальних злочинів, навіть якщо її судимість було знято в установленому законом порядку, не повинна мати права обиратися Президентом. Протилежної думки — 30,5% опитаних, а 21,1% респондентам було важко відповісти на поставлене запитання. Про це свідчать дані соціологічного опитування, проведеного Центром Разумкова.

Також соціологи ставили таке запитання: «У засобах масової інформації з’являлася інформація про те, що Віктор Янукович у молодості був двічі засуджений за кримінальні злочини. Чи знаєте ви що–небудь про це?» Про такі факти біографії лідера Партії регіонів 91,8% опитаних знали й раніше; 3,1% — довідалися протягом останніх місяців, а 1,8% вперше чують про судимості Януковича. Цікаво, що 3,3% опитаних відзначили, що їм важко відповісти на це запитання.

Дослідження за підтримки фонду «Відродження» проводилося 19—26 жовтня, опитано 2010 респондентів виборчого віку в усіх регіонах.

«Касетний скандал»

Висновки фоноскопічної експертизи плівок екс–майора Держ­охорони Миколи Мельниченка, що були проведені міжнародними експертами й надійшли до Києва з Німеччини, перекладені з англійської мови на українську. «У даний час із цими матеріалами знайомляться слідчі Генпрокуратури», — повідомляє «Інтерфакс–Україна» із посиланням на прес–службу ГПУ.

Нагадаємо, раніше «УМ» повідомляла, що західна фоноскопічна експертиза підтвердила, що голоси на записах належать Президентові Кучмі та його оточенню.

Тягнибок домовився з Ле Пеном

Всеукраїнське об’єднання «Свобода» та «Національний фронт» Франції підписали протокол про співпрацю. Відбулося це позавчора в місті Нантер поблизу Парижа, в штаб–квартирі «Національного фронту», який очолює відомий французький націоналіст Жан–Марі Ле Пен. У гостях у колег перебував лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок.

Протокол, підписаний Тягнибоком і Ле Пеном, передбачає співпрацю двох правих партій, «спрямовану на збереження національної ідентичності та культури країн, недопущення навали іммігрантів та на збереження національних християнських цінностей європейських націй». «Сторони докладатимуть усіх зусиль задля збереження миру і стабільності у Європі та гармонійного розвитку вільних європейських націй», — цитує протокол прес–служба ВО «Свобода».

Серед іншого також домовлено про створення спільного інформаційного веб–сайту зацікавлених націоналістичних партій європейських країн.

Також позавчора ВО «Свобода» почала загальнонаціональну акцію проти нелегальної міграції з вимогою скасувати угоду про реадмісію з Євросоюзом.