Штраф — вибух!

25.11.2009

У нас вважають, що відвезти неправильно припарковане авто на штрафмайданчик на евакуаторі — надто жорстка і неправомірна кара. А ось у Британії, виявляється, машину, залишену в недозволеному місці, поліцейські можуть навіть... підірвати.

Така оказія трапилася в Лондоні ще 7 листопада, напередодні Дня пам’яті загиблих у війнах, проте потрапила інформація в пресу про неї лише тепер.

Як пише газета «Таймс», жертвою службового завзяття британських поліціянтів став 28річний Майкл Рафел, власник червоної «Хонди Сівік Тайп Р». Він припаркував свій легковик на подвійний жовтій лінії неподалік від будинку №10 по Даунінгстріт, де розташовується резиденція прем’єр­міністра країни, а також будівлі міністерства оборони. Рафел приїхав до Лондона, щоб відсвяткувати день народження одного з друзів. Залишивши авто в забороненому місці, він відійшов у справах, а коли повернувся, побачив її в кільці правоохоронців.

Машина була знищена вибухом — стекла вибиті, салон пошкоджений, капот і багажник деформовані. Поліцейські пояснили власнику, що камери зовнішнього спостереження зафіксували, ніби він тікав з автомобіля поспіхом. Місце розташування «тачки» і запланований військовий парад привели стражів порядку до думки, що транспортний засіб начинений вибухівкою і його варто знешкодити двома керованими вибухами.

Спочатку Майкл із друзями посміявся над недолугістю поліції, але тепер має намір стягнути з підривників компенсацію і домогтися вибачень. «Ну де ви бачили, щоб терористи використовували для терактів такі круті машини?» — каже власник «Хонди».