Призи, які виграла Свіфт

25.11.2009
Призи, які виграла Свіфт

Тейлор Свіфт.

Американській кантріспівачці Тейлор Свіфт іще немає й 20 років (виповниться 13 грудня), а вона вже може похвалитися неабиякими зірковими здобутками. В Америці Тейлор користується шаленою популярністю не лише у публіки, а й у критиків. У 2007 році вона стала наймолодшою співачкою, яка отримала премію як найкращий автор­виконавець музики кантрі, у 2008му здобула «Греммі» в номінації «Найкращий виконавецьновачок», а згодом того ж року — відзнаку «Янг Голлівуд евордз» у категорії «Майбутня суперзірка». І ось тепер — новий прорив: на церемонії нагородження «Амерікан м’юзік евордз», яка відбулася днями в ЛосАнджелесі, Тейлор перемогла у п’яти номінаціях із шести.

Юна співачка обійшла самого Майкла Джексона, який посмертно отримав лише чотири нагороди. Причому найпрестижнішу — «Артист року» — вручили саме Свіфт. Також вона здобула премії в номінаціях «Улюблена співачка (кантрі)», «Улюблена співачка (поп­рок)», «Улюблений альбом (кантрі)» та «Сучасна музика». Сама Тейлор на церемонію прийти не змогла — перебувала в Лондоні з концертами, але щиро подякувала за нагороди у прямому відеозверненні до залу.

Попкороль Джексон був номінований на п’ять нагород і переміг в усіх, окрім номінації «Артист року». За покійного Майкла статуетки отримував його брат Джермейн.

Свого часу Майкл Джексон встановив рекорд в історії «Амерікан м’юзік евордз», здобувши у 1983 році одразу вісім нагород у восьми номінаціях за легендарний альбом Thriller. Повторити цей успіх вдалося тільки Уїтні Х’юстон у 1992му — завдяки саундтреку до фільму «Охоронець».

Цього разу Уїтні також відзначили — почесною премією «Міжнародне визнання». Окрім того, нагороди отримали хіп­хоп­гурт «Блек айд піз» — як найкраща група в жанрі поп/рок та соул/ритмн­блюз, Джей Зі за найкращий реп­альбом та його дружина Бейонс — як найкраща виконавиця у категорії соул/ритмн­блюз.