Перемога від Побєди

25.11.2009
Перемога від Побєди

Олександр Побєдоносцев реалізовує вирішальний буліт. (Фото Івана ЛЮБИША–КІРДЕЯ.)

Тиждень тому кияни на виїзді «розбомбили» «Металург» із принизливим рахунком 5:0. Але позавчора переграти середняка білоруської першості в основний час у Броварах не змогли. Цікаво, що цей домашній для «Сокола» матч міг відбутися... у Жлобіні, якби чемпіони України погодилися на пропозицію суперників провести гру на їхньому льоду минулого четверга. Однак керівництво нашої команди не пристало на це звернення, мотивуючи своє рішення інтересами команди та вболівальників.

Попри розгром удома, «металурги» знову довели, що на броварському льоду почуваються дуже навіть упевнено. Наприкінці вересня їхнє перше побачення з «Соколом» на українській землі завершилося поразкою господарів (1:2), тепер же гості до останнього моменту тішили себе надією знову виграти.

Українці почали гру доволі мляво й пропустили першими — гості реалізували чисельну більшість у два хокеїсти. Коли ж такий шанс випав для наших, то майже дві хвилини гри вп’ятьох проти трьох вони змарнували.

В основний час «Сокіл» домінував, але спромігся лише зрівняти рахунок у третьому періоді. Знову відзначився один із лідерів за голами — росіянин Роман Малов. В овертаймі нашим не принесла дивідендів ані ігрова, ані чисельна перевага. А ще їм просто не щастило: під кінець додаткового часу кидок по порожніх воротах припав у штангу воріт литовського голкіпера жлобінців Арунаса Алейніковаса. На серію булітів балтійця в «рамці» замінив молодий Андрій Буйко, проте білорусу щастя посміхалося менше — його команда програла.

«Металург» у «лотереї» пробив голкіпера киян Ігоря Карпенка двічі, у господарів же відзначалися Андрій Срюбко, Віталій Литвиненко, а переможну крапку поставив захисник Олександр Побєдоносцев, який кілька днів тому святкував своє 28–річчя. Якщо згадати, що Побєда також віддав гольову передачу, то цього гравця цілком можна назвати героєм поєдинку.

«Я хлопцям казав, що виїзний виграш треба забути. А буліти ми відпрацьовуємо на кожному тренуванні, але це завжди лотерея», — радів важкій перемозі Олександр Сеуканд. Наставник гостей Євген Лебедєв втішився й одним здобутим очком і не скупився на компліменти «соколам», особливо відзначивши атаку та голкіпера українців.

Наступний поєдинок білоруської першості наші проведуть 2 грудня в Могильові, а післязавтра стартують у третьому раунді Континентального кубка. У латвійській Лієпаї українці битимуться за єдину путівку до суперфіналу проти місцевого «Металургса», австрійського «Зальцбурга» та польської «Краковії».

 

ТАБЛО

Білоруська екстраліга. «Сокіл» — «Металург» — 2:1 Б (0:1, 0:0, 1:0, 0:0, 1:0; Малов, 49 — Ложкін, 15 (більш.)), «Гомель» — «Шинник» — 4:2.

Лідери: «Юність» — 64 (27), «Сокіл» — 63 (28), «Шахтар» — 58 (26), «Гомель» — 57 (27), «Хімволокно» — 48 (25).

* * *

НХЛ. «Торонто» — «Айлендерз» — 3:4 ОТ (Понікаровський «Т» — 16.29, 2 кидки, «0»), «Флорида» — «Піттсбург» — 2:3 ОТ (Федотенко «П» — 16.56, 2 кидки, «–1»).