НОВИНИ ПЛЮС

18.11.2009

Друзі України в Брюсселі

Учора глава МЗС Петро Порошенко в Брюсселі взяв участь у зустрічі в форматі «друзі України плюс Україна» на рівні міністрів закордонних справ країн Євросоюзу. Як повідомляє УНІАН, захід відбувся в рамках засідання Ради міністрів ЄС, одним із ключових пунктів порядку денного якого є обговорення «українського питання». Порошенко, серед іншого, порушив питання лібералізації візового режиму з ЄС, виділення Україні вакцин проти грипу як гуманітарної допомоги, а також зміцнення енергетичної безпеки.

Програмою перебування Петра Порошенка в Брюсселі передбачено також проведення двосторонніх зустрічей із главами зовніш­ньополітичних відомств окремих держав–членів ЄС та керівництвом інституцій Євросоюзу.

Тимошенко «довірилася» співакам

Довіреними особами кандидата в президенти Юлії Тимошенко в територіальних виборчих округах стали зірки шоу–бізнесу. Відповідно до інформації Центральної виборчої комісії, це Наталія Могилевська (АР Крим), Олексій Потапенко та Анастасія Каменських (Дніпропетровщина), Руслана Лижичко (Львівщина), Тіна Кароль (Херсонщина), Кароліна Куєк (вона ж Ані Лорак, Буковина), Ніна Матвієнко та Ада Роговцева (Київ), Павло Зібров (Київщина), Ірина Білик (Одещина).

Відділ кадрів

Члени парламентського Комітету з питань нацбезпеки та оборони не підтримають кандидатуру Юрія Єханурова на посаду міністра оборони. «Наш комітет стовідсотково не підтримає цю кандидатуру. Я б не радив Президенту вносити кандидатуру Єханурова і не виявляти своє негативне ставлення до армії таким чином», — заявив голова комітету Анатолій Гриценко.

Москаль просить посадити Мельника

Народний депутат України («НУНС»), він же керівник міліцейського главку АР Крим Геннадій Москаль просить Генеральну прокуратуру почати кримінальне переслідування депутата Верховної Ради Криму Олександра Мельника (фракція блоку «За Януковича!»). Як передає УНІАН, у депутатському зверненні до Генпрокурора, текст якого розміщений на сайті міліції Криму, Москаль просить керівника ГПУ витребувати для ретельного вивчення кримінальну справу за фактом «спричинення навмисних тілесних ушкоджень середньої тяжкості громадянину Ягарміну». Справа порушена в 2004 році і перебуває у провадженні слідчого управління Головного управління МВС в автономії, уточнює Москаль. За його інформацією, саме Мельник завдав ушкоджень Ягарміну.

Раніше Геннадій Москаль не раз називав Мельника впливовим кримінальним авторитетом.