Під арабським крилом

18.11.2009
Під арабським крилом

Віктор Ющенко на «Дубаї–авіашоу». (Фото Миколи ЛАЗАРЕНКА.)

«Це унікальний візит, який принесе кілька мільярдів інвестицій в Україну», — сказав Віктор Ющенко журналістам, підсумовуючи своє перебування в Об’єднаних Арабських Еміратах. За його словами, влада заможної країни шейхів зацікавлена в розвитку двосторонніх відносин.

У другий день офіційного візиту в ОАЕ Президент України відвідав знаменитий авіасалон у Дубаї, у якому беруть участь і кілька українських авіабудівних компаній. Ющенко повідомив, що наразі дві країни вийшли на потенційну угоду про продаж літаків Ан–148 до Еміратів. Також, за його словами, через шість місяців відкриється пряме регулярне авіасполучення між Києвом та Абу–Дабі.

Важливим напрямом двосторонньої співпраці Віктор Ющенко назвав військово–технічну сферу. Домовлено, що протягом трьох–чотирьох тижнів Україна прийме кілька спеціалізованих делегацій представників влади ОАЕ, зокрема організації з науки та передових технологій цієї країни. Про ці та інші аспекти співробітництва йшлося на переговорах Ющенка з віце–президентом, прем’єр–міністром та міністром оборони ОАЕ в одній особі шейхом Мохамедом бін Рашидом Аль–Мактумом.

А найперспективнішим напрямом двосторонньої співпраці український лідер назвав сільське господарство. «Ця тема надзвичайно чутлива для ОАЕ. Для України це особлива можливість розширення ринку збуту. Ми знайшли розуміння у цьому питанні», — зазначив Президент.

Учора українська делегація повернулася до Києва.

Про деталі та підсумки візиту — в завтрашньому номері «УМ».