Тетчер здохла, хвіст обліз

14.11.2009

Мабуть, Маргарет Тетчер — легендарна «Залізна леді», яка в 1979—1990 роках була першою жінкою — прем’єр–міністром Великої Британії, — потопче на своєму віку ще немало рясту. Бо ж відомо: про кого помилково сказали, що помер, буде жити довго.

Чутка про смерть «Залізної леді» поширилася не де–небудь, а на урочистому обіді канадської Консервативної партії. Як пише газета «Нешнл пост», учасники представницького заходу на честь ветеранів упродовж 20 хвилин пересилали один одному повідомлення про смерть шанованої ними екс–глави британського каб­міну. «Що ж, мабуть, пора. Великій Меггі вже 84 виповнилося», — додавали в есемесках деякі політики.

На обіді був присутній прем’єр–міністр Канади Стівен Харпер. Він і доручив своєму помічникові Димитрію Судасу перевірити поголос. Канадські урядовці заспокоїлися лише тоді, коли зв’язалися з Букінгемським палацом у Лондоні, і в королівській резиденції Британії їх запевнили: леді жива.

Як з’ясувалося згодом, Тетчер насправді померла. Так звали 16–річну кицьку канадського міністра транспорту Джона Бейрда, названу на честь «Залізної леді». Бейрд написав комусь із учасників обіду повідомлення про смерть Тетчер, і його неправильно зрозуміли.

Судас заявив журналістам: якби кицька була жива, він би задушив її власними руками.