ХРОНІКА

14.11.2009

Футбол

Дирекція прем’єр–ліги затвердила дати матчів перенесеного 13–го туру чемпіонату України. Один поєдинок відбудеться 9 грудня: зіграють «Шахтар» і запорізький «Металург». 24 березня: «Закарпаття» — «Динамо», «Арсенал» — «Ворскла», «Оболонь» — «Іллічівець», «Металіст» — «Чорноморець», «Дніпро» — «Кривбас»; 7 квітня: «Карпати» — «Таврія», «Зоря» — «Металург» (Д).

Матч за участю «Шахтаря» вирішили провести ще цього року через підвищену зайнятість «гірників» навесні — ще й у Лізі Європи та Кубку України.

* * *

Ще один гравець донецького «Шахтаря» може опинитися на Піренеях: бразильським півзахисником Вілліаном усерйоз зацікавилася все та ж «Барселона». Окрім того, за повідомленнями різних ЗМІ, «підписати» Вілліана бажають також «Севілья» і французький «Ліон».

* * *

Керівництво московського «Локомотива» офіційно спростувало чутки про те, що клуб вів переговори з київським «Динамо» стосовно трансферу півзахисника Олександра Алієва. Раніше з’явилася інформація, ніби Алієв узагалі вже підписав попередній контракт із «паровозами».

* * *

Представники більшості клубів англійської прем’єр–ліги проголосували проти участі шотландських «Селтіка» та «Рейнджерс» у чемпіонаті Англії. Розмови про перехід лідерів шотландського чемпіонату до англійської елітної ліги ведуться вже доволі тривалий час.

* * *

Чемпіонат світу (U–17; Нігерія). Півфінали. Швейцарія — Колумбія — 4:0, Іспанія — Нігерія — 1:3.

Жіночий футбол

Жіноча збірна, яка змагається за право виходу до фінальної частини чемпіонату світу 2011 року, сьогодні проведе поєдинок проти лідера нашої групи — угорок. До міста Шопрон, де відбудеться матч, через проблеми зі здоров’ям не поїхали кілька провідних виконавиць, зокрема голкіпер Надія Баранова та півзахисниця Наталія Зінченко. У разі перемоги наші співвітчизниці наздоженуть збірну Угорщини на чолі турнірної таблиці.

Баскетбол

Єврокубок. Жінки. Кваліфікаційний раунд. Група К. «Железнічар» (Боснія і Герцеговина) — «Дніпро» (Україна) — 72:68.

Хокей

НХЛ. «Нью–Джерсі» — «Піттсбург» — 4:1 (Федотенко («П») — 15.37, 1+0, «0», 6 кидків).

* * *

Білоруська екстраліга. «Шинник» — «Металург» — 0:3.

Шахи

У сьомий ігровий день турніру 21–ї категорії «Меморіал Таля» в Москві Василь Іванчук переміг представника Ізраїлю Бориса Гельфанда, а другий наш співвітчизник, Руслан Пономарьов, зіграв унічию з угорцем Петером Леко. Відтак на чолі турнірної таблиці лишився росіянин Володимир Крамник із 5 очками. В Іванчука — 4,5, у Пономарьова — 3 пункти.