НОВИНИ ПЛЮС

13.11.2009

Вибори–2010

Позавчора Центральна виборча комісія відмовила у реєстрації 15 кандидатам у Президенти. Серед них — лідерка ПСПУ Наталія Вітренко, яка внесла лише 2 тисячі гривень застави (замість 2,5 млн.), бізнесмен Олександр Ващенко, який балотувався до Верховної Ради у 2006 році на чолі списку Блоку «Влада народу», і поет–шоумен Артем Полежака. Учора відмовили ще кільком, зокрема майору Миколі Мельниченку, який запізнився з подачею документів і не надав заставу.

Відзначимо, що термін, коли кандидати могли подати виправлені документи, сплив іще в середу. Сьогодні — останній день, коли ЦВК ще може ухвалити рішення щодо кандидатів, які донесли папери.

Криза «Нафтогазу»

Президент Віктор Ющенко заявив, що дефіцит бюджету НАК «Нафтогаз України» становить 33 мільярди гривень. «Це більше, ніж дефіцит усього держбюджету (31 мільярд)», — заявив Ющенко на нараді з проблемних питань функціонування промислових підприємств. Глава держави спрогнозував, що на кінець року «Нафтогаз» матиме 8,5 млрд. доларів боргу перед «Газпромом» через невибраний газ. «Договір, який підписала наша Прем’єр, засвідчує, що ми на сьогодні маємо штрафів за невибраний газ — 7,5 мільярда доларів, або приблизно 57 мільярдів гривень. Це 20% національного бюджету», — обурився Президент.

Луценко хоче посадити Лазаренка

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко обіцяв, що міліція арештує колишнього Прем’єр–міністра України Павла Лазаренка вже в аеропорту «Бориспіль», якщо він повернеться в Україну, оскільки той оголошений Генпрокуратурою у міжнародний розшук.