ХРОНІКА

13.11.2009

Футбол

Київський апеляційний адміністративний суд скасував рішення Окружного адміністративного суду міста Києва від 6 липня 2009 року, згідно з яким футбольну прем’єр–лігу визнали недійсним утворенням. Таким чином, цей вирок у повному обсязі задовольнив апеляційну скаргу ПЛ, котра наполягає на законності свого функціонування. Нагадаємо, що ініціатором першого позову був футбольний клуб «Дніпро» олігарха Ігоря Коломойського, який перебуває в опозиції до нинішнього керівництва прем’єр–ліги.

* * *

Півзахисникові київського «Динамо» Огнену Вукоєвичу, вилученому в матчі 1/4 фіналу Кубка України проти «Шахтаря», скоротили термін дискваліфікації. За рішенням контрольно–дисциплінарного комітету ФФУ, він має пропустити не три гри, а одну, пише офіційний сайт киян. Тобто хорват зіграє в чемпіонаті з «Шахтарем» 21 листопада.

* * *

Іспанія. Кубок короля. 1/16 фіналу (повторні матчі). «Мальор­ка» — «Вальядолід» — 1:0 (перший матч — 1:2), «Расинг» — «Саламанка» — 4:1 (0:1), «Атлетик» — «Райо Вальєкано» — 2:2 (0:2), «Еспаньйол» — «Гетафе» — 1:1 (0:2).

Баскетбол

НБА. «Міннесота» — «Портленд» — 84:107 (Печеров («М») — 2.30, 1 підбирання), «Бостон» — «Юта» — 105:86 (Фесенко («Ю») — 14.35, 4 очки, 4 підбирання).

Велоспорт

Найкращий велогонщик планети Альберто Контадор продовжив свою співпрацю з казахстанською командою «Астана» на два роки. Річна зарплатня переможця «Тур де Франс–2009» становитиме 4 млн. євро. Причому іспанець висунув кілька вимог до «стайні». Зокрема якщо «Астана» не отримає ліцензію від Міжнародного союзу велосипедистів, він зможе розірвати контракт. Крім того, казахи погодилися на лідерство Альберто на «Тур де Франс–2010», тоді як найкращий місцевий гонщик Олександр Винокуров не виступатиме у Франції, а поїде на «Джиро д’Італія».

Шахи

У шостий ігровий день турніру 21–ї категорії «Меморіал Таля», який відбувається в Москві, Василь Іванчук обіграв росіянина Олександра Морозевича, а Руслан Пономарьов поступився іншому представникові господарів Володимирові Крамнику.

Після шести турів на турнірі одноосібно лідирує саме Крамник, у якого 4,5 очка. Іванчук відстає на один бал від лідера, а Пономарьов має 2,5 очка.