Нові авторитети

13.11.2009
Нові авторитети

На дистанції, де Ігор Борисик був третім, переміг Камерон ван дер Бург із Південної Африки (на фото). (Фото Рейтер.)

Із московського етапу Кубка світу український брасист Ігор Борисик привіз дві срібні нагороди і на наступному етапі — у Швеції — також двічі виходив на п’єдестал пошани. Щоправда, «срібло» тепер розбавила одна бронзова медаль, яку він здобув на «короткій воді» Стокгольма позавчора.

У кваліфікаційних запливах на 100 м кримчанин показав другий результат, відтак у фіналі стартував із п’ятої доріжки. Майже всю дистанцію Ігор ішов другим, відстаючи лише від південноафриканця Камерона ван дер Бурга. Прикро, але на фініші Борисик поступився ще одному представникові ПАР — Неллові Версфельду. Час Ігоря — 57,21 сек. А от ван дер Бург не лише переміг, а й встановив новий рекорд Кубків світу на цій дистанції — 56,17. Попередню планку, до речі, теж встановив він.

Хоч він і не здобув «золота», виступ єдиного нашого представника на етапі в Швеції цілком можна записати йому в актив. Завтра в Берліні стартує черговий етап Кубка світу, в якому Борисик участі не братиме. Натомість до Німеччини поїдуть інші українські збірники, від яких чекаємо також хороших результатів. Особливо віримо в Дарину Зевіну, котра на московському етапі була першою на 200–метрівці на спині.

А стокгольмський турнір став цікавим тим, що на ньому було побито одразу вісім світових рекордів. У другий день змагань відбулося п’ять таких знаменних подій. Американка Джессіка Харді була найсильнішою ще в кваліфікаційному запливі на дистанції 50 м брасом (28,96 сек.). Таку саму дистанцію на спині найшвидше у світі проплив її співвітчизник Пітер Маршал (22,73 сек.). Шведка Тереза Альсхаммер тріумфувала на 50–метрівці батерфляєм (24,46 сек.). Знову відзначились китаянки: Лю Циге — на 200–метрівці батерфляєм (2 хв. 2,50 сек.), а Цінь Чжао — на «сотці» комплексним плаванням (58,40 сек.).