Рух, конвертований у партію

11.11.2009

Партія соціального захисту перейменована: тепер це партія «За Україну!». Відповідне рішення з’їзду ПСЗ зареєстроване у Міністерстві юстиції минулого тижня. Нагадаємо, назву «За Україну!» носить громадський рух, очолюваний В’ячеславом Кириленком.

Наразі рух Кириленка не поспішає ототожнювати себе з цією партією. Наприклад, нардеп Ярослав Кендзьор коментує рішення ПСЗ обережно. «Мені складно сказати, чому ця партія змінила свою назву. Не можу визначити, чи це збіг, чи дії на випередження, чи щось інше. Давайте почекаємо», — зазначив у коментарі «УМ» пан Кендзьор. Водночас він визнав, що громадська організація у перспективі має намір перетворитися на партію: «Рух «За Україну!» братиме участь у політичних процесах, у місцевих виборах. Це неодмінно».

У громадському русі підтверджують: Партія соціального захисту —близька структура до організації «За Україну!». А голова ПСЗ, Андрій Вітренко, брав участь в установчому з’їзді «ЗУ». Мета партії на найближчий час —підготовка до місцевих виборів і позачергових виборів Верховної Ради.

Досі Партія соціального захисту брала участь лише в одних виборах: у 2006–му за неї проголосувало 0,05% —14,6 тисяч виборців. Тоді ПСЗ очолювала інша команда.