Фото на згадку

11.11.2009

Погано вийти на фотографії завжди неприємно. Добре, якщо це знімок сімейною камерою, який завжди можна стерти або викинути. А що робити, якщо твоє бридке фото повісили, наприклад, на дошку пошани або й ще гірше — надрукували в газеті? Саме така оказія трапилася з британцем Меттью Мейнардом із Південного Уельсу. Побачивши свій знімок у газеті «Саут Уельс івнінг пост», 23–річний хлопець неабияк засмутився. І навмисне для газети сфотографувався по–новій, надіславши вдале фото з проханням наступного разу публікувати тільки його.

І що ви думаєте — газета не лише погодилася, а й розмістила новий знімок Мейнарда на першій шпальті. З підписом «нахабний злодій». Адже попередній портрет, який так не сподобався Меттью, був опублікований у розділі «Їх розшукує міліція». Хлопець заробляє на прожиття тим, що грабує будинки.

Відтак нове, значно чіткіше зображення злодія порадувало передусім поліцію. Хоч Мейнард і познущався з правоохоронців, позуючи на тлі поліцейського фургона у яскраво–жовтих штанях і чорній куртці (таке вбрання носять і поліцейські), вони висловили йому вдячність за допомогу в пошуках злочинця (тобто самого себе). Адже тепер усі мешканці району знатимуть, як він виглядає, тому затримати грабіжника просто.