ХРОНІКА

11.11.2009

Спортивна гімнастика

Двоє з трьох українських учасників етапу Кубка світу в Осієку (Хорватія) піднялися на п’єдестал пошани. Олександр Якубовський із Херсона здобув «срібло» в опорному стрибку, а луганчанин Олександр Воробйов посів третє місце у вправі на кільцях. Ще один українець, Олександр Супрун, став сьомим у вільних вправах на килимі.

Плавання

Етап Кубка світу в Москві українська збірна завершила з трьома медалями. Дарина Зевіна перемогла на дистанції 200 м на спині, а Ігор Борисик узяв два «срібла» на 100 і 200 м брасом.

Теніс

Кубок федерації. Фінал. Італія (Пеннетта, Ск’явоне, Еррані/Вінчі) — США (Глетч, Удін, Хубер/Кінг) — 4:0.

Італійки вдруге виграли неофіційний командний чемпіонат світу. Нагадаємо, що саме з ними у своєму дебютному матчі в Світовій групі 6–7 лютого в Харкові поміряються силами українки. До речі, в оновленому рейтингу збірних наші дівчата посідають шосте місце, тоді як новоспечені володарки Кубка федерації — на чолі списку.

Футбол

Англія. Останній матч 12–го туру прем’єр–ліги. «Ліверпуль» — «Бірмінгем» — 2:2 (Нгог, 13; Джеррард, 71 (пен.) — Бенітес, 26; Джером, 45).

Господарі врятувалися завдяки сумнівному 11–метровому й посідають лише сьоме місце. Українця Андрія Вороніна не було навіть у заявці на гру.

Баскетбол

НБА. «Годен стейт» — «Міннесота» — 146:105 (Печеров «М» — 6 хв., 2 очки + 2 підбир.), «Нью–Йорк» — «Юта» — 93:95 (Фесенко «Ю» — не грав).

Шахи

Повторний матч між 12–м і 13–м чемпіонами світу — росіянами Анатолієм Карповим і Гаррі Каспаровим — перенесено з грудня 2009–го на 2010 рік. Зу­стріч відбудеться у Франції, але конкретний термін ще не визначили. Нагадаємо, першу дуель «ветеранів» у Валенсії переконливо виграв Каспаров.