НОВИНИ ПЛЮС

06.11.2009

Парламент

Учора Верховна Рада ухвалила закон про спрощення порядку набуття прав на землю, внесла зміни до законодавства щодо повноважень Конституційного Суду тощо.

Крім іншого, парламент затвердив постанову, якою рекомендує Кабінету Міністрів скасувати рішення про заборону проведення масових заходів по всій території України. «Там, де немає пандемії, обмежувати права громадян зустрічатися з кандидатами на пост президента ми не маємо права. Дехто з кандидатів, які мають державні посади, під виглядом боротьби з пандемією чудово зустрічаються і з лікарями, і з учителями. А ті кандидати, які в опозиції або не є представниками влади, обмежені у можливостях зустрічатися», — пояснив «регіонал» Юрій Мірошниченко.

* * *

Народний депутат Андрій Парубій закликає Голову Верховної Ради Володимира Литвина озвучити рішення фракції «Наша Україна — Народна самооборона» про відставку Миколи Мартиненка з посади голови фракції «НУНС». «Верховна Рада затягує з озвученням рішення фракції», — вважає депутат. Нагадаємо, 38 підписів за відставку здано в секретаріат парламенту.

Кандидати

Представники голови Соціалістичної партії України вчора подали до Центральної виборчої комісії документи для реєстрації кандидатом на пост Президента лідера СПУ Олександра Мороза.

Справа Кислинського

Слідчий Головного слідчого управління МВС України порушив кримінальну справу стосовно колишнього заступника голови СБУ Андрія Кислинського за підозрою в підробці диплома про отримання вищої освіти. Як повідомили УНІАН у Департаменті зв’язків із громадськістю МВС, справу порушено за ч. 1 та ч. 3 ст. 358 Кримінального кодексу України, відтак Кислинський має процесуальний статус «підозрюваний».

Як зазначили в ДГЗ, днями під час опитування у слідчого Кислинський не надав будь–якої суттєвої інформації, однак це жодним чином не впливатиме на подальше розслідування, оскільки під час дослідчої перевірки зібрано достатньо інформації.