Карнавалу не буде

Карнавалу не буде

На вчорашній спільній екстреній нараді уряду та спеціальної протиепідемічної комісії, створеної у зв’язку зі спалахом епідемії «свинячого грипу» в західних регіонах країни, було прийнято низку рішень, які мають запобігти поширенню вірусу: впродовж трьох наступних тижнів українцям, особливо мешканцям охоплених епідемією територій, обмежили можливість пересуватися без вагомої причини, а навчальним і виховним закладам на цей же період продовжено канікули. По всій країні скасовано масові заходи, включаючи і передвиборчі мітинги. Карантин можуть продовжити, якщо ситуація не покращиться.

Маски–шоу

Маски–шоу

В останні дні по всій Україні тільки й чути про страшний вірус, який косить людей. За неофіційними даними (із джерел «УМ»), свинячий грип, який призводить до блискавичної форми пневмонії, вже дістався до Києва — 20 осіб потрапили до лікарні у важкому стані, один пацієнт помер. Тож питання «чим рятуватися і як запобігти заразі» стало нагальним не лише для мешканців західнихї регіонів, а й для всієї країни. Редакція «УМ» винятком не стала. Більшість журналістів від самого вчорашнього ранку надзвонювала знайомим лікарям, щоб з’ясувати, чим же треба запасатися в аптеці.

В Україні знову рік свині

В Україні знову рік свині

Страшні підозри стали реальністю — українці помирають від «свинячого грипу». Про це вчора повідомив міністр охорони здоров’я України Василь Князевич. «Україна увійшла в епідемію грипу, так званого каліфорнійського (свинячого)», — констатував міністр на брифінгу.

Всі статті рубрики