ВИБОРИ–2010

31.10.2009

Грип косить мітинги

Віктор Ющенко скасував публічну презентацію своєї передвиборної програми, яка мала відбутися 1 листопада на Софіївському майдані разом із рок–концертом. Таке рішення ухвалено у зв’язку із введенням в Україні епідемічного режиму, повідомила прес–служба «Нашої України».

Свої виборчі акції згорнули також Віктор Янукович і Юлія Тимошенко. «Ми будемо вимагати, щоб масові заходи в Україні до завершення виборів не проводилися. Щоб на них був оголошений мораторій. Люди й так уже визначилися, хто чого вартий в нашій країні», — заявив Янукович.

Лідер Партії регіонів відзначився з цього приводу ще й незграбною заявою, яка подає мешканців Західної України майже як прокажених. «Ми також вимагаємо відповідальності від Прем’єр–міністра Юлії Тимошенко за те, що в час, коли на західних областях уже розпочалася епідемія, вона звезла з цих регіонів до Києва понад 150 тисяч людей, наражаючи і їх, і киян на смертельну небезпеку», — йдеться в заяві «синього» кандидата.

Кандидати

Центральна виборча комісія зареєструвала кандидатами у президенти голову Української народної партії Юрія Костенка та лідера ВО «Свобода» Олега Тягнибока. Останній учора повідомив, що передає мільйон гривень зі свого виборчого фонду на боротьбу з епідемією грипу.

Претенденти

Документи для реєстрації подав депутат Київської міськради Олександр Пабат, відомий як прихильник мера Черновецького — лідер «Громадського активу Києва».

Водночас ЦВК відмовила в реєстрації п’ятьом особам, які не оформили документи належним чином: Леоніду Куличенку, Анатолію Суботіну, Анатолію Поліщуку, Олексію Гончаренку, Володимиру Мельнику. Вони просто не подали передбаченої законом грошової застави або повного набору документів.

Підтримка

Учасники ІІІ Міжнародного конгресу «Українська освіта у світовому часопросторі» підтримали кандидатуру Віктора Ющенка на виборах. «Майбутнє українознавства, майбутнє української освіти і науки, майбутнє українства на нашій планеті тісно пов’язане саме з особистістю Президента — виразника української національної ідеї, який повсякчас клопочеться українськими проблемами, власне організацією українського життя в Україні», — йдеться в ухвалі конгресу, ініційованій директором НДІ українознавства академіком Петром Кононенком.