ХРОНІКА

31.10.2009

Євро–2012

Новий генеральний секретар УЄФА Джанні Інфантіно, який на початку жовтня замінив на цій посаді Девіда Тейлора, заявив, що Україна ще може втратити право на проведення чемпіонату Європи 2012 року. За його словами, це трапиться, якщо українці не виконають до 30 листопада необхідні умови з розвитку інфраструктури.

Нагадаємо, наразі як місто–господар затвердили лише Київ, а Харків, Львів та Донецьк мають підтвердити свій статус до наступного засідання виконкому УЄФА, що відбудеться 9–11 грудня в Португалії. Саме там і ухвалять остаточне рішення щодо Євро–2012.

Футбол

Наступний суперник киян у Лізі чемпіонів закріпився на чолі турнірної таблиці, збільшивши відрив від «Ювентуса» до чотирьох очок.

Італія. Останній матч 10–го туру серії А. «Інтер» — «Палермо» — 5:3 (Ето’О, 7 (пен.), 43; Балотеллі, 34, 42; Міліто, 84 — Мікколі, 49, 67; Ернандес, 61).

* * *

Новим головним тренером збірної Польщі призначено 61–річного Францішека Смуду. Після невдалої кампанії наших сусідів у відборі на ЧС–2010 він змінив на цьому посту голландця Лео Бенхаккера.

Теніс

У чвертьфіналі турніру АТР у Санкт–Петербурзі українець Сергій Стаховський (93–й номер світового рейтингу) переграв німця Бйорна Фау (110) — 6:2, 7:5.

* * *

Уже другий випадок травми змусив організаторів підсумкового турніру року WTA в Катарі замінити учасницю в «білій» групі. Росіянка Віра Звонарьова, яка сама напередодні змінила Дінару Сафіну, програла данці Каролін Возняцьки (0:6, 7:6, 4:6), після чого відмовилася продовжувати змагання через ушкодження ліктя. Тепер свої сили в Досі випробує Агнешка Радванська. І хоча полячка зіграє на груповому етапі лише матч проти білоруски Вікторії Азаренко, вона має шанс потрапити до півфіналу.

Американка Серена Уїльямс, здолавши росіянку Дементьєву (6:2, 6:4), забронювала собі перший рядок у «бордовому» квартеті. Виграла позавчора й Венус Уїльямс — у ще однієї представниці Росії Світлани Кузнецової (6:2, 6:7, 6:4). Другий півфіналіст від цієї групи визначиться після зустрічі Кузнецової з Дементьєвою.

Фігурне катання

На «Гран–прі Китаю» в Пекіні українська пара Ганна Задорожнюк і Сергій Вербилло після обов’язкового танцю посідає шосте місце серед дев’яти дуетів.

Хокей

Білоруська екстраліга. «Гомель» — «Юність» — 4:3 Б, «Шахтар» — «Динамо–Юніорс» — 8:4.

Лідери після 21 матчу: «Юність» — 54, «Шахтар» — 49 (20), «Сокіл» — 46, «Гомель» — 44, «Хімволокно» — 36 (20).

Баскетбол

Визначилися всі суперники «Києва» на груповому етапі європейського Кубка виклику. До кіпрського «Керавноса» й хорватського «Загреба» приєднався французький «Руан», який у кваліфікації Єврокубка програв єрусалимському «Хапоелю».

Шахи

Перед останнім туром командного чемпіонату Європи в Сербії українська чоловіча збірна, не виявивши позавчора переможця в матчі з голландцями (2:2), вийшла на третє місце. Унічию завершили партії всі — Ельянов, Волокітін, Єфименко, Дроздовський.

Наші дівчата у восьмому турі розійшлися миром із вірменками й піднялися з п’ятої позиції на четверту. Лагно виграла на першій дошці, Ушеніна на третій поступилася, а Жукова й Гапоненко зіграли внічию — 2:2.