НОВИНИ ПЛЮС

30.10.2009

Падіння ВВП

За підсумками дев’яти місяців поточного року (січень–вересень) падіння валового внутрішньго продукту становило 15,2%. Як передає агентство УНІАН, про це журналістам учора повідомило джерело в Нацбанку, яке побажало залишитися неназваним. За словами співрозмовника, враховуючи ситуацію на внутрішньому і зовніш­ньому ринку, можна чекати, що падіння ВВП за підсумками 2009 року не перевищить 14%.

Державний борг

Сукупний державний (прямий) і гарантований державою борг України за вересень 2009 року знизився на 0,6%. Про це йдеться в учорашньому повідомленні Міністерства фінансів. У грошовому вираженні державний борг зменшився на 0,2 млрд. доларів — до 34,909 млрд. дол.

Згідно з даними міністерства, у цілому з початку року держборг у валютному вираженні збільшився на 41,9%, або на 10,31 млрд. доларів.

Зарплату бюджетникам видасть спонсор?

Кабінет Міністрів дозволив використовувати бюджетним установам добродійні внески для виплати зарплат співробітникам. Про таке рішення, ухвалене на засіданні Кабміну, журналісам повідомив в. о. міністра фінансів Ігор Уманський. Він відзначив, що можливість використання зазначених коштів із дозволу тих, хто робить такі внески, визначено законодавством. Уманський відзначив, що, насамперед, це стосується установ освіти, культури і охорони здоров’я.

ЄНП збирається на саміт без українців

Президент Віктор Ющенко і Прем’єр Юлія Тимошенко вчора не брали участі в саміті Європейської народної партії, хоча були запрошені. За інформацією газети «Коммєрсант–Україна», однією з причин відмови Ющенка стало те, що президент ЄНП Вілфред Мартенс минулого тижня підтримав Тимошенко як кандидата в президенти України. Вітальний лист такого змісту від Мартенса перший віце–прем’єр Олександр Турчинов зачитав минулої суботи зі сцени майдану Незалежності, де висували Тимошенко. Причини відмови Прем’єр–міністра від поїздки до Брюсселя достеменно не відомі.

Нагадаємо, що і ВО «Батьківщина», і «Наша Україна» є членами ЄНП.

«Справа педофілів»

Дітей, що постраждали від педофілів, готують до психолого–психіатричної експертизи.

Про це газеті «Сєгодня» повідомили в слідчо–оперативній групі Генпрокуратури, куди передано «справу педофілів». «На даний момент особливих зрушень немає. У справі п’ять томів, наш старший слідчий — «важняк» — закінчує їх вивчати. І тільки після цього, можливо, до кінця тижня, з’являться корективи в тактиці слідства», — сказав співробітник ГПУ.