Січневий «Кролик»

30.10.2009

Зірка телесеріалу «Безумці» Дженьюері Джонс, відома передусім за фільмом «Американське весілля», впіймала щасливу хвилю. Більше десяти років сиділа дівчина ніби не без роботи, але й без особливих пропозицій. Після 2002 року, коли журнал «Махіm» включив її до переліку ста найсексуальніших жінок світу, фактично не потрапляла й у світську хроніку. Тим паче що ні скандальних романів, ні знаменитих бойфрендів у неї не було — хіба що наприкінці 1990–х кілька років зустрічалася з Ештоном Кетчером, але тоді він не дуже тягнув на зірку. Але цього року в житті Джонс настала біла смуга.

Спершу 31–річну білявку номінували на «Золотий глобус» як найкращу актрису за роль у «Безумцях». Щоправда, перемогла в цій номінації Анна Пакуїн зі «Справж­ньої крові», але для Дженьюері це був неабиякий крок уперед. Її нарешті по–справжньому помітили продюсери, про неї почали частіше згадувати у пресі. Зокрема, з’ясувалося, що ім’я Дженьюері (англійською мовою January – «січень») дівчинка отримала зовсім не тому, що народилася 5 січня, а на честь Дженьюері Уейн — персонажа бестселера Жаклін Сьюзен «Одного разу недосить» й однойменного фільму з Кірком Дугласом у головній ролі.

А тепер на актрису посипалися контракти. Днями Джонс отримала роль у трилері «Невпізнаний білий чоловік» із Лайамом Нісоном і Дайаною Крюгер. Не встигла натішитися цим фактом, як надійшла іще звабливіша пропозиція, яку Дженьюері також радо прийняла: зіграти разом із Ніколасом Кейджем у фільмі Hungry Rabbit Jumps («Голодний кролик у стрибку»). Джонс запросили на роль дружини головного героя. Щоправда, на екрані вона з’явиться ненадовго: за сюжетом, героїня Дженьюері стає жертвою жорстокого злочину, і вбитий горем вдівець–Кейдж стає безжалісним месником. Але «засвітитися» в такій компанії хоч на хвилину — це вже досягнення.

До речі, спершу головну роль у «Кролику» збирався грати «Спайдермен» Тобі Магуайр, але потім передумав і надав перевагу місцю продюсера фільму.