Краще менше, та влучніше

29.10.2009
Краще менше, та влучніше

У Китаї Дарина Шитко зупинилася за півкроку до медалі. (Фото з сайту Федерації стрільби України.)

На тлі успішного виступу українських стрільців на Олімпійських іграх2008 та престижних змаганнях уже в цьому році підсумковий турнір 2009го для них вийшов відносно не вдалим. На фіналі Кубка світу, що завершився вчора в китайському Вуксі, відверто ніхто не провалився, але все ж ми чекали від представницької компанії українців хоча б однудві медалі.

Минулого року на подібних змаганнях серед шести наших співвітчизників нагородами відзначилися двоє — «пістолетник» Олег Омельчук здобув «золото», а Артур Айвазян із гвинтівки настріляв на «срібло». Цього разу українська команда, провівши тренувальний збір у Львові, відправила до Азії вже вісьмох стрільців. Такий приріст свідчить про покращення результатів наших снайперів, адже запрошення на фінал дають відповідно до місця у світовому рейтингу. Та, попри це, до нагород жоден із наших не дотягнувся.

Найближчою до сходження на п’єдестал була 23річна Дарина Шитко з Херсона. Але у стрільбі з пневматичної гвинтівки з 10 метрів у понеділок вона виявилася четвертою, поступившись володарці «бронзи», олімпійській чемпіонці2004 Любові Галкіній із Росії, лише 0,1 очка! Володарка «золота» Афін­2004 Олена Костевич із Чернігова посіла вчора п’яте місце у стрільбі з пневматичного пістолета з 10 метрів. Серед чоловіків у цій же вправі Олег Омельчук із Рівненщини опинився восьмим.

У вправі зі швидкісного пістолета з 25 метрів львів’янин Олександр Петрів і Тарас Магмет з ІваноФранківщини настріляли, відповідно, на п’яту й шосту позиції. Досвідчений Роман Бондарук зі Львова в цьо­му виді залишився за межею фіналістів, набравши дев’яту суму очок.

Шостим став і Сергій Кудря з Херсона — у стрільбі з пістолета з 50 м. А ось олімпійський чемпіон Пекіна кримчанин Артур Айвазян показав лише сьомий результат у стрільбі з гвинтівки з 50 м.