Галопом по Росії

28.10.2009

Після московського «Кубка Крем­ля» ще одне російське місто приймає турнір серії ATP — у Санкт–Петербурзі чоловіки розіграють 663 750 доларів призових. Стартували тут і п’ятеро наших співвітчизників, але в «основі» їх буде троє — на одного більше, ніж тижнем раніше в столиці Росії.

 

Як не один, то другий

На хардові корти Північної Пальміри вийшли Денис Молчанов, Сергій Бубка, Сергій Стаховський, Олександр Долгополов та Ілля Марченко. Лише Марченко отримав право стартувати одразу з основної сітки, тоді як решта четверо почали похід із кваліфікації.

Тут Бубка–молодший отримав високий п’ятий номер посіву, що підтвердив перемогами над господарями змагань Денисом Мацукевичем (6:1, 6:7, 7:5) і Олександром Лобковим (7:6, 6:3). Так само Стаховський розбив росіянина Михайла Балмашова (двічі по 6:0), а наступний опонент киянина, словак Філіп Полашек, не дограв поєдинок через травму — 6:4, 2:1 за українцем. У завершальному раунді відбору зійшлися партнери по збірній України — тут Стах виявився сильнішим за сина президента НОКу (7:6, 6:2).

У першому раунді основної сітки жереб звів Стаховського з росіянином Євгеном Корольовим, сіяним під шостим номером.

Так само вдало виступав і Долгополов–молодший, котрий у відборі у двох партіях почергово здолав росіян Андрія Яковлєва, Олександра Журбіна та Валерія Руднєва. А вчора Сашко переміг уже в першому раунді основної сітки колись грізного американця Роббі Джинепрі — 6:2, 1:0 (суперник знявся через травму).

Єдиним нашим співвітчизником, який не виграв жодного разу навіть у кваліфікації, став Денис Молчанов. У першому матчі проти росіянина Сергія Кротюка він віддав перший сет (2:6), а за рахунку 2:4 на користь опонента в другій партії вирішив припинити боротьбу.

Щасливий Ілля

А ось Іллі Марченку, який дістався півфіналу «Кубка Кремля», взагалі не довелося витрачати сили на долання кваліфікаційного бар’єру. Організатори врахували його високий результат у Москві й надали спеціальну перепустку до основної частини «Петербург оупен». У першому матчі донеччанин учора переміг італійця Фабіано Фоньїні — 57–го номера світового рейтингу — 6:4, 6:1.

«Після успішного виступу в Москві в мене додалося впевненості в собі», — розповідає Ілля, який за тиждень підстрибнув аж на 40 сходинок у світовій класифікації. Водночас Марченко додає, що тепер суперники остерігатимуться його й не будуть недооцінювати.

 

А ТИМ ЧАСОМ...

Поки чоловіки з’ясовують стосунки на пітерських кортах, вісім найсильніших тенісисток учора почали в Катарі підсумковий турнір року — чемпіонат світу з призовим фондом 4,55 млн. дол. Згідно з жеребом, дівчат поділили на дві групи. У першій змагаються росіянка Дінара Сафіна (1–й номер рейтингу), данка Каролін Возняцьки (4), білоруска Вікторія Азаренко (6) та сербка Єлена Янкович (8). Другий квартет склали американки Серена (2) та Венус Уїльямс (7), а також росіянки Світлана Кузнєцова (3) й Олена Дементьєва (5).